Ειδήσεις

Γ.Αγγελιδάκης: Το μυστικό μακροζωίας για τον 97χρονο γιατρό - video

Ένας αειθαλής άνθρωπος 100 περίπου ετών, σπούδασε γιατρός τα χρόνια της κατοχής και ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική κλινική στο Ρέθυμνο.

Ο Γιώργης Αγγελιδάκης, διανύει αισίως τα 97 του χρόνια, σπούδασε ιατρική κατά την κατοχή, ανδρώθηκε στα παλαιά "πέτρινα χρόνια" κι όμως κατάφερε να ιδρύσει την πρώτη ιδιωτική κλινική στο Ρέθυμνο. Σήμερα βλέπει τους νέους γιατρούς να μεταναστεύουν λόγω οικονομικής ανάγκης, από ένα κράτος που δεν έχει το ενδιαφέρον και τη γνώση να συγκρατήσει το νέο επιστημονικό δυναμικό του, ενώ ούτε λόγος πια για ιδιωτική κλινική στο Ρέθυμνο.

Σχολιάζοντας όμως και το ευτύχημα, όπως το αποκαλεί, της μακροζωίας, δε δίνει ως συνήθως κάποιο "μυστικό", αλλά εύχεται να συνοδεύεται από... "σώας τας φρένας".

Ήταν ο πρώτος Ρεθυμνιώτης που υποδέχθηκε τυχαία στο γραφείο του, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο, πριν 7 χρόνια και τους συνδέει πια μια στενή φιλία.

Μάλιστα ο αειθαλής γιατρός είχε ως ασθενείς του 3 προκατόχους του σημερινού Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, όπως και 2 αρχιεπισκόπους Κρήτης!

Όσο για τους σύγχρονους γιατρούς του ΓΝΡ, όπως η ΩΡΛ, Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, τον χαρακτηρίζουν ως εμβληματική μορφή της ιατρικής και όχι μόνο.

Αφορμή για αυτή τη συνάντηση, στάθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Μανώλης Αναγνωστάκις που χαίρεται τον πρωινό καφέ με τον σχεδόν αιωνόβιο γιατρό του Ρεθύμνου, εδώ και 20 περίπου χρόνια.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια