Ειδήσεις

Συνεχίζεται το μαρτύριο της... σταγόνας στο Ηράκλειο

Το νερό - νεράκι λένε οι κάτοικοι στις Πατέλλες, που επιχειρούν όπως - όπως να καλύψουν τις ανάγκες τους!

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές του Ηρακλείου, με τη ζωή των δημοτών να μετατρέπεται σε… κόλαση, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Όπως, σε γειτονιά στις Πατέλλες, όπου δημότες έχουν να δουν νερό από τη περασμένη Πέμπτη.

Δημότες ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη λόγω της έλλειψης νερού, με αρκετούς να συλλέγουν νερό με μπουκάλια από συγγενικά σπίτια ή να βάζουν το χέρι στην τσέπη για εμφιαλωμένο νερό ή να πηγαίνουν σε σπίτια που διατηρούν σε χωριά για να καλύψουν την προσωπική τους υγιεινή.

Ενώ άλλοι δημότες που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα υδροδότησης εδώ και δεκαετίες, σπεύδουν να αγοράσουν μοτέρ μήπως τελικά σταθούν τυχεροί.

Πέρα από τα ψηλά σημεία του δήμου, όπως Βασιλειές, Σύλλαμος, Δυτικά προάστια και Μαραθίτης, όπου καταγράφονται προβλήματα υδροδότησης, τα οποία σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΗ οφείλονται σε αυξημένη κατανάλωση αλλά και σε χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση, η δημοτική επιχείρηση εφαρμόζει τη διακοπτόμενη ροή στα δίκτυα της.

Διανομή νερού, η οποία όμως δεν ομαλοποιεί την υδροδότηση σε ορισμένες περιοχές όπως διαπιστώνουν δημότες που διαμαρτύρονται στον τηλεοπτικό φακό.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στελέχη της ΔΕΥΑΗ διαβεβαιώνουν ότι από τον Αύγουστο, τα προβλήματα με το νερό θα είναι… λιγότερα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια