Ειδήσεις

Βόνη: Εκεί που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Αγ. Μαρίνας

Πού βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη - Συγκλονίζει το θαύμα της το 1895!

Στη χάρη της θαυματουργής Αγίας Μαρίνας καταφθάνουν στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας στη Βόνη στην Κρήτη, από κάθε μέρος της Κρήτης πολλοί εκ των οποίων πεζοί, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, δεκάδες χιλιάδες ευσεβών προσκυνητών για να φέρουν το τάμα τους, να προσευχηθούν και να εκζητήσουν τη μεσιτεία και το έλεος της Αγίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Το 1895 από τον Ιωάννη Καπαρουνάκη σε σημείο που λέγεται ότι είχε πιει νερό και τον βοήθησε ως εκ θαύματος να συνέλθει από μια ασθένεια. Υπήρχε ήδη ένα μικρό εκκλησάκι στο σημείο που ανάβλυζε το αγίασμα, αλλά ήταν ιδιοκτησία ενός Τούρκου, του Χοσρέφ Πασά, ο οποίος δεν ήθελε να αφήσει την ανέγερση του μοναστηριού.

Λέγεται ότι η Αγία Μαρίνα τότε επενέβη και τιμώρησε τον Τούρκο, καθώς αρρώστησαν και τα τρία του παιδιά. Αφού κατάλαβε τι είχε συμβεί, ο Τούρκος βρήκε τον Καπαρουνάκη και του παραχώρησε την ιδιοκτησία. Έκτοτε, το εκκλησάκι ανακαινίστηκε και κτίστηκε η μονή της Αγίας Μαρίνας.

Ο βίος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ,. από γονείς ειδωλολάτρες. Η μητέρας της πέθανε όταν η Μαρίνα ήταν πολύ μικρή και ο πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε μια εξαιρετική γυναίκα, η οποία ήταν κρυφή Χριστιανή. Έτσι η Μαρίνα από την νηπιακή της ηλικία βρέθηκε σε περιβάλλον Χριστιανικό.

Σε ηλικία 15 ετών, αποκάλυψε στον πατέρα της ότι είναι Χριστιανή και εκείνος συγκλονισμένος και μη ξέροντας τι να κάνει για να την συνετίσει, πήρε την απόφαση να την καταγγείλει στον Έπαρχο Ολύμβριο.

Αυτός διέταξε να την συλλάβουν για ανάκριση. Όταν παρουσιάστηκε μπροστά του, η Μαρίνα άφοβα ομολόγησε ότι είναι Χριστιανή. Αυτός προσπάθησε να την μεταπείσει, αλλά μάταια. Τότε διέταξε να την φυλακίσουν. Τα μαρτύρια που ακολούθησαν ήταν τρομερά. Το καθένα πιο σκληρό από το άλλο. Η Αγία όμως δεν λύγισε. Κανένα κακό δεν στάθηκε ικανό να της κάμψει την θέληση και να την κάνει να αρνηθεί την πίστη της.

Όταν ο Ολύμβριος την κάλεσε για δεύτερη φορά και διαπίστωσε ότι η πίστη της ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της ως εκ θαύματος, έκλεισαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πολλοί παρευρισκόμενοι να ασπαστούν τον Χριστιανισμό.

Μπροστά σε αυτό τον «κίνδυνο» ο Έπαρχος Ολύμβριος, τελικά την αποκεφάλισε. Η εκκλησία μας τιμά την μνήμη της στις 17 Ιουλίου.

Σχόλια