default-image

Μαγική βραδιά στο Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου στη Μυρτιά

Life
Μαγική βραδιά στο Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου στη Μυρτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαγική ατμόσφαιρα επεφύλαξαν στο κοινό, που χθες το βράδυ βρέθηκε στην κεντρική πλατεία στη Μυρτιά, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και η Χορωδία Νέων του Δήμου.

Συναυλία αφιερωμένη στην πλούσια μουσική κληρονομιά της Αγγλίας από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα, με έργα κλασικά των Πέρσελ, Έλγκαρ, Βον Ουίλιαμς, Ράτερ υπό τη δ/νση του Γιάννη Πρωτόπαπα αλλά και μια ανθολογία τραγουδιών των Beatles σε διασκευή για Ορχήστρα, Χορωδία και Σολίστες, του Νίκου Πλατύραχου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μίλτου Λογιάδη έδωσαν το ερέθισμα όλοι να γίνουν μία μεγάλη παρέα που τραγούδησε και χειροκρότησε όρθια, τους συντελεστές.

Νωρίτερα, οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, περιηγήθηκαν στις ειδικά διαμορφωμένες γειτονιές, απόλαυσαν τις παράλληλες εκδηλώσεις ενώ ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, με τον λόγο του Καζαντζάκη μέσω της δραματοποιημένης παρουσίασης της περιγραφής, από τον συγγραφέα, της γωνιάς των ομιλητών στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνο σε σύλληψη και σκηνογραφική διάπλαση της Άννας Μαχαιριανάκη. Δραματοποίηση και χωροθεσία του Αντώνη Περαντωνάκη.

Το πρόγραμμα της τελευταίας μέρας του Φεστιβάλ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.7.17 / ΜΥΡΤΙΑ

21.15-22.15 Πλατεία Καζαντζάκη

«Τα έξι κύματα»

21.15-22.15 Πλατεία Καζαντζάκη: Αντλώντας έμπνευση από το ταξιδιωτικό έργο του Καζαντζάκη για την Αγγλία, καθώς και από άλλα ταξιδιωτικά κείμενα του συγγραφέα, ο χορογράφος Κωνσταντίνος Τσακιρέλης συνεργάζεται με μια ομάδα οκτώ ερμηνευτών σε μια παράσταση με κεντρικό άξονα τα έξι φύλα που κατέκτησαν διαδοχικά τη Βρετανία.

22.30-24.00 Πλατεία Καζαντζάκη

Ταξιδεύοντας με τη μουσική των Κελτών: Οι «Noriana», ένα γυναικείο κουαρτέτο, μάς ταξιδεύει στην κέλτικη μουσική παράδοση παρουσιάζοντας reels, jigs και polkas, καθώς και τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον αποχωρισμό και την ξενιτιά. Το λαούτο στη θέση της κιθάρας, το νταούλι και το καχόν στη θέση του ιρλανδικού κρουστού bodhran καθώς και το διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους των «Noriana» έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός ξεχωριστού, φρέσκου και ζωηρού ηχοχρώματος. Συντελεστές: Ειρήνη Τριανταφυλλίδη-φωνή και λαούτο, Ελευθερία Πολογεώργη-φλάουτο, Μιμή Μουρατίδου-βιολί, Νατάσα Παυλάτου-κρουστά.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο Σαίξπηρ διαβάζει Σαίξπηρ»

Ερμηνεία: Πέτρος Μαυροματίδης. Κοστούμι: Γιάννης Μετζικώφ.

«Shakespeare on the Road»

Επιμέλεια δράσης: Πέτρος Μαυροματίδης

Ερμηνεύουν: Στέφανος-Μάριος Τσιφάς, Sonja Ristivojevic, Χάρης Σουλτάτος, Ελένη Στυλιανάκη. Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ.

-…στην πράσινη ακίντυνη ζούγκλα με τις γαλάζιες φωλιές: Συμμετοχική performance: 18.30-20.30. Σύλληψη - επιμέλεια - ερμηνεία: Βίκη Χρηστάκη. Στόχος της performance είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού ενδοσκόπησης αλλά και επικοινωνίας ανάμεσα στον επισκέπτη, την καλλιτέχνιδα και τις λέξεις του Καζαντζάκη.

Έκθεση φωτογραφίας «Η μηχανή έφαε τη γη»

Η Έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ). Τριάντα έξι φωτογράφοι εμπνέονται από το κεφάλαιο «Μουτζαλωμένες Πολιτείες» του Ταξιδεύοντας Αγγλία και εκθέτουν τα έργα τους σ' ένα παλιό οινοποιείο της Μυρτιάς.

Επιμέλεια: Μανόλης Παπαδάκης, Άννα Μαχαιριανάκη. Επιλογή κειμένων: Βικτωρία Ταρουδάκη.

Παιδική ζώνη: Αυλαία σήμερα και για τις δράσεις στην παιδική ζώνη 6μ.μ.-8μ.μ. Οι μικροί επισκέπτες θα «ταξιδέψουν» στην Αγγλία του Καζαντζάκη μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια, κατασκευές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εξερευνήσεις!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News