Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και στην Κρήτη από αύριο Δευτέρα - Αναλυτική πρόγνωση και για την Κρήτη.

Σημαντική είναι η μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ωστόσο στην Κρήτη ο καιρός και σήμερα προβλέπεται αίθριος.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις ίδιες περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες και δεν αποκλείονται οι χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στα βόρεια.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στην Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος για σήμερα Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

Σύμφωνα με το meteo.gr,  αίθριος θα είναι και σήμερα ο καιρός, ωστόσο από αύριο προβλέπεται να αλλάζει το σκηνικό και στην Κρήτη.

Αναλυτική πρόγνωση για κάθε νομό μέχρι την Τρίτη 18 Ιουλίου, παρακάτω.

Στο Ηράκλειο

Από τη Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό του καιρού και κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά με έντονη συννεφιά και κατά τόπους βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, όπου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται έντονη συννεφιά με αυξημένη πιθανότητα βροχής. Ο υδράργυρος θα πέσει κι άλλο, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα με έντονη συννεφιά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο νομό. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά και μικρή πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί όλες τις ημέρες ασθενείς έως 4 Μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο

Τη Δευτέρα ο ουρανός προβλέπεται συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά, προβλέπονται βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται βροχερός στο νομό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως 4 Μποφόρ.

Στον Άγιο Νικόλαο

Τη Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται συννεφιά και ασθενής βροχή από το απόγευμα. Η μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται βροχερός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει στους 24 βαθμούς Κελσίου (μέγιστη θερμοκρασία).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε Μακεδονία - Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη Μακεδονία και πιθανόν από τη νύχτα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 έως 5 και στα ανατολικά βαθμιαία έως 6 Μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική και κεντρική Ελλάδα

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Πρόσκαιρα στα νησιά του Ιονίου και τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο.  

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο έως 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία και ανατολική Στερεά

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Αρχικά στα βόρεια και βθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και τις σποράδες και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα βόρεια τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στην Αττική, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη νύχτα θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, προβλέπονται στη συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο Θερμαϊκό 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια