default-image

Τι γίνεται με το αέριο γέλιου στις τουριστικές περιοχές;

Κρήτη
Τι γίνεται με το αέριο γέλιου στις τουριστικές περιοχές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το «αέριο γέλιου» - χρησιμοποιείται από ξένους επισκέπτες σε πολλά τουριστικά θέρετρα και σε πολλές χώρες - ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις- αυτή η ουσία «οδήγησε» τη 18χρονη Βρετανίδα που διακέδαζε στα Μάλια στην εντατική.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης Χερσονήσου Ευθύμιος Μουντράκης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απάντηση στα αίτια που οδήγησαν την κοπέλα στο νοσοκομείο σημειώνοντας «όλα είναι σε στάδιο υποθέσεων, εικασιών, ενδείξεων και όχι τεκμηριωμένων γεγονότων και έγκυρων διαγνώσεων, γεγονός που κάνει τα πράγματα για τις αρχές πολύ δύσκολα στο να πάρουν μέτρα και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του συγκεκριμένου αερίου, το οποίο σημειωτέων, κυκλοφορεί σχεδόν παντού σε όλο τον κόσμο».

"Το φέρνουν οι τουρίστες"

Όπως τονίζει  "ίσως, καπνός χωρίς φωτιά, να μην υπάρχει… αλλά προς το παρόν δυστυχώς όλα είναι σε στάδιο υποθέσεων, εικασιών, ενδείξεων και όχι τεκμηριωμένων γεγονότων και έγκυρων διαγνώσεων, γεγονός που κάνει τα πράγματα για τις αρχές πολύ δύσκολα στο να πάρουν μέτρα και να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του συγκεκριμένου αερίου, το οποίο σημειωτέων, κυκλοφορεί σχεδόν παντού σε όλο τον κόσμο, και σε πολλές περιπτώσεις (πολύ σημαντικό στοιχείο!) βρίσκεται ήδη στις αποσκευές των επισκεπτών μας  ερχόμενοι για διακοπές στη χώρα μας και γίνεται χρήση του στα δωμάτια των  ξενοδοχείων τους από συσκευές εισπνεόμενων φαρμάκων".

"Δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί αδίκημα"

Με τοποθέτησή του υποστηρίζει πως η χρήση του συγκεκριμένου αερίου κυκλοφορεί ευρέως διότι δεν είναι παράνομη και έτσι δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί αδίκημα. Όπως τονίζει «είναι παράνομη λοιπόν η ενδεδειγμένη και προβλεπόμενη χρήση του συγκεκριμένου αερίου; Προφανώς όχι!»

Μέχρι στιγμής μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει ελέγχους προκειμένου να γνωρίζουν πόσο…εκτεταμένη είναι η κυκλοφορία του «αερίου γέλιου», ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, γίνονται και συλλήψεις σε περίπτωση που οι πωλητές δεν έχουν άδεια μικροπωλητή.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως το περιστατικό της 18χρονης Βρετανίδας είναι μεμονωμένο, ισχυρισμός και του ίδιου του Δημάρχου Χερσονήσου, κ. Μαστοράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News