default-image

Με εξώδικο "απαντούν" αμαξάδες στις αλλαγές

Κρήτη
Με εξώδικο "απαντούν" αμαξάδες στις αλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα πριν φτάσουν στο σημείο να οδηγήσουν τα άλογα και τις άμαξες τους κάτω από το Δημαρχείο Χανίων, είναι οι αμαξάδες της πόλης που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η οποία τους αναγκάζει να αποχωρούν από το Ενετικό Λιμάνι στις επτά μισή το απόγευμα, την ώρα δηλαδή αρχίζει η δουλειά. Σε πρώτη φάση, κατέθεσαν εξώδικο κατά του δημάρχου με το οποίο προειδοποιούν πως θα προσφύγουν στα δικαστήρια για να προσβάλλουν την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Επιπλέον υπέβαλαν μήνυση κατά του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Βλαχάκη για παράβαση καθήκοντος , καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου αναρτημένη στη Διαύγεια ,που καθορίζει ως ώρα αναχώρησης των αμαξάδων τις 9 το βράδυ. Στην εν λόγο απόφαση ορίζεται ότι από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο ,η στάθμευση και η κυκλοφορία αμαξών επιτρέπεται από τις δέκα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το ωράριο είναι δέκα το πρωί με επτά μισή το απόγευμα και τους υπόλοιπους μήνες του χειμώνα είναι δέκα το πρωί με πέντε μισή το απόγευμα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΞΑΔΕΣ

Στην εξώδικη δήλωση που κατέθεσαν στο δήμο Χανίων οι αμαξάδες κατηγορούν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Βλαχάκη για αυθαίρετη αλλαγή της προηγούμενης απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Επειδή η πράξη αυτή του κ. Προέδρου αποτελεί ευθεία παράβαση των αναφερομένων προηγουμένων διατάξεων, αποτελεί δε πρωτοφανές φαινόμενο ο Πρόεδρος ενός οργάνου να μεταβάλει την απόφαση του οργάνου αυτού κατά το δοκούν, υποβάλουμε μήνυση για παράβαση καθήκοντος επιφυλασσόμενοι για τη ζημία που έχουμε υποστεί και θα υποστούμε εν συνεχεία, λόγω της μη τήρησης των διατάξεων του Νόμου και των σχετικών αποφάσεων». 

Στην εξώδικη δήλωση των αμαξάδων κατά του δήμου επισημαίνεται επίσης ότι «οι εξωδίκως δηλούντες υφιστάμεθα από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τον Πρόεδρο αυτού ανάρμοστη και όλως προσβλητική αντιμετώπιση, δοκούντος του ότι, αν και προσπαθήσαμε με καλή πίστη να συνεννοηθούμε για την τήρηση της νομιμότητας, η αυθαιρεσία του Προέδρου έχει φτάσει σε σημείο αδιανόητο». 

Παραπέμπει στην ομόφωνη απόφαση

Από την πλευρά του Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης παραπέμπει στην ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που τροποποιεί το ωράριο των αμαξάδων και ορίζει ως ώρα αποχώρησης τους από το Ενετικό Λιμάνι τις 7.30 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισήγηση έγινε από τον τότε Λιμενάρχη, σημερινό υπολιμενάρχη, για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών.

Την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση του κ. Βλαχάκη με τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα και το νέο λιμενάρχη Χανίων κ. Ζαϊμη , τέθηκε το ενδεχόμενο τροποποίησης εκ νέου, σύμφωνα με το αίτημα των αμαξάδων, με τη Λιμενική αρχή όμως να είναι κατηγορηματική ως προς την ανάγκη αποχώρησης τους στις 7.30 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News