Ειδήσεις

Κακήν κακώς στις Εφορίες για να γλιτώσουν το πρόστιμο

Κορυφώθηκε σήμερα η ταλαιπωρία χιλιάδων Κρητικών στις εφορίες του νησιού, τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας για τα ανασφάλιστα οχήματα, από ιδιοκτήτες οχημάτων που έσπευσαν για να αποδείξουν είτε ότι είναι ασφαλισμένοι είτε ότι έγινε λάθος στη περίπτωση τους, προκειμένου να γλιτώσουν το σχετικό πρόστιμο.

Περισσότεροι από 4.500 ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν στην εφορία του Ηρακλείου, τις τελευταίες 15 μέρες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο το αρνητικό ρεκόρ, το οποίο καταγράφει η Περιφέρεια Κρήτης η οποία είναι πρωταθλήτρια στα ανασφάλιστα οχήματα σε σχέση με άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι ιδιοκτήτες δεν ασφάλισαν ή κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα, τότε για το σύστημα θεωρούνται παραβάτες και θα τους επιβληθεί πρόστιμο 250 ευρώ, πρόστιμο το οποίο αναμένεται να μειωθεί μετά τη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στη βουλή, με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια