default-image

Tι έγινε για τα σπίτια κινδύνευαν να πέσουν στο γκρεμό -pics

Κρήτη
Tι έγινε για τα σπίτια κινδύνευαν να πέσουν στο γκρεμό -pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους στην... κυριολεξία κινδύνευαν καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας στο Ηράκλειο, που περίμεναν πώς και πώς την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας παρέμβασης που είχε βάλει μπρος ο Δήμος.

Πρόκειται για 5 οικοδομές στην πάροδο της οδού Μνησικλή, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, που βρίσκονταν πάνω σε ένα επικίνδυνο, έτοιμο να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή, ψηλό πρανές! Το θέμα είχε αναδείξει επανειλημμένα με δημοσιεύματα η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" .

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δήμο Ηρακλείου το έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την εξειδικευμένη τεχνική διαδικασία των αγκυρώσεων, αποκατέστησε την ευστάθεια του πρανούς και το θωράκισε έναντι της διάβρωσης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.  

Η παρέμβαση που έγινε

Την εντολή για την κατεπείγουσα έναρξη του έργου είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2016 ο  Δήμαρχος, όταν διαπιστώθηκε ο σοβαρός κίνδυνος που διέτρεχαν οι υπερκείμενες οικοδομές: «Αντιμετωπίσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα σημαντικό πρόβλημα. Το σημείο είναι πλέον ασφαλές,  και για τους κατοίκους των σπιτιών που είχαν χτιστεί πάνω στο πρανές και για τους διερχομένους. Αυτή ήταν και η βασική προτεραιότητά μας. Από εδώ και εμπρός,  θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για να μετατρέψουμε τον υπάρχοντα χώρο σε αλσύλλιο, το οποίο θα ομορφύνει την περιοχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σχετικά.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News