default-image

Την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού ζητά η ΕΣΑμεΑ

Κρήτη
Την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού ζητά η ΕΣΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την προστασία ατόμων με αναπηρία από τα προαπαιτούμενα των δανειστών ζητά με ανοιχτή της επιστολή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, μετά την δημοσιοποίηση των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιουνίου. Η πλειονότητα των προαπαιτούμενων πρέπει να έχει νομοθετηθεί μέσα στο 2017, και αν αυτό συμβεί, αίρεται η προστασία των ατόμων με αναπηρία, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας και τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται σε καθαρή φτωχοποίηση

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την ουσιαστική βελτίωση των ΚΕΠΑ, με ορθή αξιολόγηση, και όχι τη θέσπιση από την αρχή ενός συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και εκ νέου ταλαιπωρίας χιλιάδων αναπήρων πολιτών.

Διεκδικούμε επίσης την υλοποίηση της δέσμευσής σας ότι δεν θα υπάρξει επαναϋπολογισμός των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία ή περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Η ΕΣΑμεΑ εκπροσωπεί το 10% του πληθυσμού της χώρας και ταυτόχρονα το πλέον ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας, τους πολίτες με αναπηρία και χρόνια πάθηση και τις οικογένειες τους, που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση και επωμίζονται σχεδόν εξ' ολοκλήρου το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που προκύπτει για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας.

Απευθυνόμαστε σε εσάς προσωπικά να κάνετε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας δεν θα γίνουν «παράπλευρες απώλειες», στο βωμό κανενός προαπαιτούμενου ή δανειακής υποχρέωσης. Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλιστεί το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News