Ειδήσεις

Μετά τον καύσωνα, έρχεται για λίγο το... φθινόπωρο!

Ένα σύντομο φθινόπωρο θα βιώσουμε... μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού! - Που θα βρέξει και πότε.

Σκοτσέζικο ντους μας επιφυλάσσει ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, διότι μετά το πέρας του ήπιου καύσωνα που επηρέασε τη χώρα μας, έρχεται για λίγο το... φθινόπωρο!  

Ο καιρός από το Σάββατο θα καταστεί άστατος πρώτα στη βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα απασχολήσουν αρκετές από τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και σαφώς πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας προς το βράδυ.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με το meteo.gr, σταδιακά θα παρουσιάσει σημαντική πτώση η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στο νησί μας. Αναλυτική πρόγνωση για κάθε νομό μέχρι την Τρίτη 18 Ιουλίου, παρακάτω.

Στο Ηράκλειο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή στο Ηράκλειο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού προβλέπεται ίδιο και το Σαββατοκύριακο. Από τη Δευτέρα αλλάζει και κυρίως από τις μεσημεριανές ώρες και μετά με έντονη συννεφιά και κατά τόπους βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη, όπου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται έντονη συννεφιά με αυξημένη πιθανότητα βροχής. Ο υδράργυρος θα πέσει κι άλλο, με τη μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή στα Χανιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Το Σάββατο και την Κυριακή ο ουρανός προβλέπεται καθαρός με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση και να κυμαίνεται από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα με έντονη συννεφιά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο νομό. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη προβλέπεται συννεφιά και μικρή πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί όλες τις ημέρες ασθενείς έως 4 Μποφόρ.

Στο Ρέθυμνο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή. Η μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Ίδιο το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο, μόνο λίγα σύννεφα θα παρουσιαστούν στον ουρανό κατά τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα ο ουρανός προβλέπεται συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά, προβλέπονται βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται βροχερός στο νομό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έως 4 Μποφόρ.

Στον Άγιο Νικόλαο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο και την Κυριακή, προβλέπεται ίδιο το σκηνικό του καιρού, ενώ τη Δευτέρα προβλέπεται συννεφιά και ασθενής βροχή από το απόγευμα. Η μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου. Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται βροχερός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το θερμόμετρο θα πέσει στους 24 βαθμούς Κελσίου (μέγιστη θερμοκρασία).

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου κ. Γιάννη Καλλιάνου ο καιρός στην βόρεια, κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα χαλάει από το Σάββατο με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση.

Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Μέσα στο Σάββατο θα γίνει αισθητή η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αφού σε καμία περιοχή της χώρας ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 34-35°C και τοπικά κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τους 36°C αντίστοιχα.

Το μελτέμι ελαφρώς θα ενισχυθεί και έτσι θα δροσίσει ακόμη περισσότερο τις ανατολικές και νότιες περιοχές του Αιγαίου αλλά και ασφαλώς περιοχές των Κυκλάδων.

Επέκταση κακοκαιρίας την Κυριακή

Την Κυριακή, οι βροχές και οι καταιγίδες της βόρειας Ελλάδας, θα έχουν την τάση - μέχρι και αργά το βράδυ - να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και των Επτανήσων.

Μέσα στην Κυριακή περιμένουμε κατά διαστήματα βροχές και ισχυρές καταιγίδες, αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα! Να είναι προετοιμασμένοι οι αγρότες μας...

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και δε θα ξεπεράσει τους 33°C σχεδόν σε καμία περιοχή της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, και ειδικά στο Αιγαίο (μελτέμι) θα πνέει με ένταση έως και 7 μποφόρ.

Στην Αττική

Αργά το βράδυ της Κυριακής θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ίσως και μεμονωμένες καταιγίδες και στην περιοχή της Αττικής.

Αυτά τα φαινόμενα θα διατηρηθούν κατά διαστήματα έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι - απόγευμα. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας δε θα ξεπεράσει τους 32°C.

Περιορισμός βροχοπτώσεις από τη Δευτέρα

Καθώς θα βαδίζουμε προς το απόγευμα της Δευτέρας, οι όποιες βροχοπτώσεις ή τοπικές καταιγίδες θα επηρεάζουν κυρίως τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά ιδιαιτέρως το ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Μικρή θα είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά σε κάποια περιοχή της υπόλοιπης ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σε χαμηλά επίπεδα ο υδράργυρος και την Τρίτη

Και μέσα στην Τρίτη θα είναι εμφανής η αλλαγή του καιρού, μιας και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ωστόσο οι βροχοπτώσεις θα έχουν σταματήσει και ο καιρός ως προς τα φαινόμενα θα παρουσιαστεί τουλάχιστον βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 29-30°C (!!!).

Ένα σύντομο φθινόπωρο θα βιώσουμε... μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού!

Σχόλια