Ειδήσεις

Η απόφαση που εξόργισε τους αμαξάδες των Χανίων

Ανάστατοι είναι οι αμαξάδες του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων καθώς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με απόφαση του που έθεσε σε εφαρμογή την πρώτη του μήνα, βγάζει τις άμαξες από το λιμάνι από τις 7:30 το απόγευμα.

Σήμερα οι παραδοσιακοί αμαξάδες διαμαρτυρήθηκαν στο δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ζητώντας επαναφορά του παλιού ωραρίου και κάνοντας σαφές ότι αν αυτό δε συμβεί, θα μεταφέρουν τα εξήντα άλογα που διαθέτουν και τις 12 άμαξες κάτω από το Δημαρχείο.

Οι γραφικοί επαγγελματίες ,άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εικόνα του λιμανιού, αγανακτισμένοι έφτασαν σήμερα μέχρι το γραφείο του δημάρχου τονίζοντας ότι η απόφαση, τους στερεί το δικαίωμα τους στην επιβίωση.

Ως νόμιμοι επαγγελματίες που πληρώνουν εισφορές στο ΤΕΒΕ, φορολογούνται, περνούν τις άμαξες από ΚΤΕΟ και πληρώνουν τους φόρους τους στο δήμο, όπως υποστηρίζουν οι αμαξάδες.

«Από 'κει που δίναμε 230 ευρώ ,μας το πήγαν 600 και τώρα 1000. …Και δε μας αφήνουν να δουλέψουμε από τις 7.30 και μετά».

«Ας πάρουμε τις φιάλες που είναι μές στα μαγαζιά, τις ομπρέλες που τις παίρνει ο αέρας …Η άμαξα δεν είναι επικίνδυνη. Η άμαξα απλώς παρεμποδίζει συμφέροντα».

«Σε ποιο μέρος της Ελλάδας και της Ευρώπης δουλεύουν οι άμαξες στον καύσωνα και δεν δουλεύουνε να απογεύματα;»

Αυτά είναι μερικά από τα λόγια των εξοργισμένων και αγανακτισμένων αμαξάδων, που βλέπουν την εφαρμογή νέου ωραρίου μόνο σαν εμπόδιο για τη δουλειά τους.

«Εάν δεν καταλάβει ο δήμαρχος σε τι κατάσταση μας έχει φέρει δυστυχώς θα έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να φέρουμε και να διαθέσουμε στο δήμαρχο ή στο χανιώτικο λαό 60 άλογα και 12 άμαξες».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας υποστηρίζει πως δεν μπορεί να παρανομήσει επεκτείνοντας το ωράριο:

«Εξήγησα στους ανθρώπους αυτούς ότι θα δούμε το πρόβλημα τους και πως μπορεί να υπάρξει μια βελτίωση χωρίς να μπορώ να υποσχεθώ ότι θα επανέλθει το ωράριο εκεί που ήταν.

Από το σούρουπο και μετά στο λιμάνι μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι καταλαμβάνεται δημόσιος χώρος από τα τραπεζοκαθίσματα κι έτσι δεν υπάρχει συχνά χώρος για τις άμαξες να βγουν με μια σχετική ασφάλεια από το λιμάνι παρά το ότι δεν έχουμε ατυχήματα».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια