Ειδήσεις

Δίκη δολοφονίας Χριστοφάκη: Η μικρή Μαρία αγνοεί την αλήθεια

Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος για την μικρή κόρη του άτυχου Αντώνη που γαζώθηκε με 11 σφαίρες. Για ποιο πρόσωπο της υπόθεσης περίμεναν μεγαλύτερη ποινή.

Έπεσε στην Αυστρία η αυλαία σε μια πολύκροτη για την Κρήτη υπόθεση, της δολοφονίας του Αντώνη Χριστοφάκη που γαζώθηκε με 11 σφαίρες στη Γερμανία. Αν και ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια και η σύζυγος του θύματος σε 15 έτη φυλάκισης, υπάρχει ένα τραγικό πρόσωπο: η μικρή κόρη του ζευγαριού.

Ένα κορίτσι που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε χωρίς την τρυφερή αγκαλιά των γονέων της αφού η ο πατέρας δολοφονήθηκε και η μητέρα της συνελήφθη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΚΗ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙς ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ 11 ΣΦΑΙΡΕΣ

«Η μικρή Μαρία δεν ξέρει την αλήθεια»

Όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας Χριστοφάκη κ.Δαφνομήλης μιλώντας στο neakriti.gr «η μικρή Μαρία φιλοξενείται αυτή τη στιγμή από τη θεία της συζύγου και κατηγορουμένης, χωρίς όμως να υπάρχει απόφαση επιμέλειας. Το παιδί δεν πρέπει να μεγαλώνει με ψέματα , καθώς προσπαθεί να προστατεύσει την ανιψιά της και να πείσει ότι ο πατέρας είναι ο κακός. Οι γονείς του θύματος διεκδικούν την επιμέλεια του παιδιού και η μικρή Μαρία θα κατέβει στην Κρήτη».

Οι επαφές του δικηγόρου και της οικογένειας με τις αρμόδιες αρχές -καθώς η Καθολική Εκκλησία έχει μέρος της επιμέλειας- έχουν ξεκινήσει και τέλη Ιουλίου οι γονείς του άτυχου Αντώνη θα ταξιδέψουν για το λόγο αυτό στο εξωτερικό.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι η οικογένεια του θύματος εμφανίζεται ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της δίκης καθώς όπως σημειώνεται τα ισόβια «θα είναι ισόβια και τα 15 χρόνια χωρίς αποφυλάκιση». Βέβαια όπως διευκρινίστηκε υπάρχει το δικαίωμα άσκησης έφεσης.

«Θέλαμε μεγαλύτερη ποινή για τη σύζυγο»

Όπως παραδέχτηκε πάντως ο κ.Δαφνομήλης θα μπορούσε να υπάρξει πιο αυστηρή ποινή καθώς όπως σημειώνει «όλοι ανακουφιστήκαμε από το αποτέλεσμα. Ο  αδερφός του θύματος που παρίστατο είχε την επιθυμία και εξέφρασε τον προβληματισμό αν θα καταδικαστεί η σύζυγος αλλά εμείς τον καθησυχάσαμε. Βέβαια ως νομικός περίμενα μεγαλύτερη ποινή για τη σύζυγο».

Πάντως με την ολοκλήρωση της δίκης η οικογένεια του θύματος που δολοφονήθηκε στη Γερμανία, εμφανίζεται δικαιωμένη. Όπως τονίζει ο κ.Δαφνομήλης «η απόφαση δικαίωσε την οικογένεια για το άδικο συμβάν καθώς ένα παιδί έμεινε χωρίς πατέρα και μητέρα…».

Πάντως ο 28χρονος μέσω του συνηγόρου είχε υποστηρίξει ότι ερωτεύτηκε  τη σύζυγο του θύματος καθώς πάνω από 3χρόνια έμεναν όλοι κάτω από την ίδια στέγη πάντα σε φιλικό επίπεδο, αφού δεν είχε βρει σπίτι.

Η υπόθεση που σόκαρε

Το πτώμα του 32χρονου Αντώνη εντοπίστηκε το Νομέβριο του 2016 στα σύνορα Αυστρίας και Γερμανίας. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές  γαζώθηκε από 11 σφαίρες, ωστόσο τον "βρήκαν" οι έξι σφαίρες. Κατά τραγική ειρωνεία ο Κρητικός είχε φτάσει ως μετανάστης στη Γερμανία λίγους μήνες νωρίτερα χωρίς να φαντάζεται ότι η απόφασή του θα τον οδηγούσε στο θάνατο. Κατηγορούμενος για τη δολοφονία ήταν 28χρονος και η σύζυγo του θύματος, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα είχαν καταστρώσει μαζί το σχέδιο δολοφονίας.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια