Ειδήσεις

Δίκη: Η απόφαση για το φόνο Κρητικού που γάζωσαν με σφαίρες

'Εγινε η πολύκροτη δίκη για τον Αντώνη Χριστοφάκη από το Σίβα με κατηγορούμενο φίλο του και τη σύζυγό του.

Ολοκληρώθηκε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ, η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 32χρονου Αντώνη Χριστοφάκη από το Σίβα της Μεσαράς.

Όπως αναφέρει το e-mesara.gr, μετά από ενημέρωση από το δικηγόρο της οικογένειας κ. Νικόλαο Δαφνομίλη:

Ο δολοφόνος του αείμνηστου Αντώνη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 15χρόνων για συμμετοχή στην οργάνωση της δολοφονίας.

Οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον φονιά, ενώ τη σύζυγο την έκριναν ένοχη με ψήφους 7 προς 1.

Υπενθυμίζεται ότι τη δίωξη έχει ασκήσει η Εισαγγελία της Αυστριακής πόλης Τιρόλο και συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Hansjorg Mayr.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ 11 ΣΦΑΙΡΕΣ

Τον γάζωσαν με σφαίρες

Ο Αντώνης Χριστοφάκης ήταν γεννημένος στο Σίβα του Δήμου Φαιστού και είχε παντρευτεί Γερμανίδα. Το 2013 εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης είχε μεταβεί στη Γερμανία για καλύτερη τύχη της οικογένειάς του.Βρέθηκε δολοφονημένος στις 7 Νοεμβρίου στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας, έχοντας δεχτεί πολλές σφαίρες σε όλο του το σώμα.

Στη Γερμανία ο αδερφός του θύματος

Στο δικαστήριο η οικογένεια παρίστατο πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον κ. Νικόλαος Δαφνομήλη, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και ο αδελφός του θύματος κ. Αλέξανδρος Χριστοφάκης.

Μετά την καταδίκη της «συζύγου» του θύματος, η οικογένειά του θα προχωρήσει στη διεκδίκηση της επιμέλειας της μικρής κόρης του Αντώνη, Μαρίας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογενείας Νικόλαος Δαφνομήλης, δικηγόρος Ηρακλείου και Γερμανίας που παραστάθηκε ως Ευρωπαίος δικηγόρος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την έκβαση της δικής. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο ώστε η οικογένεια Χριστοφάκη, να αναλάβει την επιμέλεια της ανήλικης Μαρίας, αφού και μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμοδίους φορείς στο Μοναχό, αυτοί συνηγορούν στην ανάθεση της επιμελείας στην οικογένεια.

Σχόλια