Ειδήσεις

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Αντ. Τσαπατάκη -pic

Τη δύναμη της ψυχής αποδεικνύει ο Κρητικός παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, ποζάροντας όρθιος μέσα στο νερό - Δείτε τις φωτογραφίες

Την πραγματική δύναμή του, αυτή τη δύναμη ψυχής και ελπίδας, δείχνει για μια ακόμη φορά ο Κρητικός Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης.

Αναρτώντας μια φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Αντώνης Τσαπατάκης, "πετάει" το αναπηρικό αμαξίδιο και στέκεται όρθιος στην πισίνα στην οποία προπονείται, αποδεικνύοντας ότι η ανθρώπινη θέληση ξεπερνάει κάθε εμπόδιο.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, η πισίνα έιναι το μέρος όπου θυμάται κάθε μέρα να περπατά, μέχρι να κάνει και πάλι τα πρώτα του βήματα.

Μάλιστα, συγκίνηση προκαλεί και το μήνυμα με το οποίο επέλεξε να συνδυάσει την παραπάνω φωτογραφία:

«Ήταν ανταλλαγή... Έδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να "περπατούν" μεταφορικά και κυριολεκτικά... Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.

Υπάρχει όμως και η "συναισθηματική" ανάμνηση, όπως λέω. Αυτη που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα.

Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου.

Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα.

Εκεί που στα 18 μου έγινε η "ανταλλαγή" και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω.

Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά..»

Η φωτογραφίες είναι από το φωτογράφο Νικόλα Σαμαρά, ειδικό στην υποβρύχια φωτογραφία και είναι τραβηγμένες στην πισίνα του Star pool center στη Θεσσαλονίκη, όπου και ο Τσαπατάκης πραγματοποιεί τις προπονήσεις του.

Ο φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς γράφει για τη φωτογραφία του Αντώνη Τσαπατάκη:

«Μέσα σου είμαι πάντα ο εαυτός μου, ο άντρας που γνωρίζω, ο άντρας που θέλω να είμαι. Μέσα σου μπορώ να σταθώ, νιώθω ελεύθερος. Με κρατάς δυνατό, να συνεχίζω, να μη χάνω την ελπίδα, να πιστεύω. Μόνο μέσα σου μπορώ να αναπνεύσω.»

Σχόλια