Ειδήσεις

Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπούν τα κουνούπια

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών όχι μόνο είναι ενοχλητικά, αλλά μπορεί και να αποβούν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και δε, για την υγεία των παιδιών.

Ίσως να έχετε ακούσει για τις απωθητικές ιδιότητες που έχει ο βασιλικός ενάντια στα κουνούπια ή το 100% καθαρό αιθέριο έλαιο citronella πάνω στο δέρμα μας. Αν όμως ούτε ο «βασιλικός κήπος» που έχετε φτιάξει δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ή δεν θέλετε να μυρίζετε από χιλιόμετρα citronella, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό αντικουνουπικό, με πολύ απλά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit)

1 κούπα νερό (200ml)

1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ)

1 γρ. μαγιά

Πως θα το φτιάξετε:

Κόβετε το μπουκάλι στη μέση. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε στον πάτο του μπουκαλιού. Προσθέτετε τη μαγιά η οποία θα δημιουργήσει διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια. Στην συνέχεια θα πρέπει να τοποθετήσετε το πάνω μέρος του μπουκαλιού ανάποδα μέσα στο κάτω και να το κολλήσετε με μονωτική ταινία. Καλύψτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (το οποίο έλκει τα κουνούπια) αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό από πάνω και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο σχετικά μακριά από εκεί που κάθεστε.

Μερικές ακόμα αντικουνουπικές συμβουλές:

Επειδή τα συγκεκριμένα έντομα συνήθως προσελκύονται από διάφορες μυρωδιές του σώματός μας (ιδρώτα, αρώματα, αντιηλιακά κ.λπ.), φροντίστε να κυκλοφορείτε όσο πιο «άοσμη» μπορείτε.

Εκτός από το βασιλικό, και οι γλάστρες με κατιφέδες αποτελούν φυσικό απωθητικό για τα έντομα, επειδή τα άνθη του αναδίδουν ένα άρωμα που αντιπαθούν.

Ένας απλός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να κρατήσει τα κουνούπια μακριά.

Οι πηγές στάσιμου νερού (το εναπομείναν νερό σε γλάστρες, μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.) αποτελούν ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης των κουνουπιών γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, οπότε φροντίστε να τις «στραγγίζετε».

Πηγή: bovary.gr

Σχόλια