default-image

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο, "πνίγεται" στους καπνούς

Ελλάδα
Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο, "πνίγεται" στους καπνούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτος ελέγχου είναι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή των Ορθωνιών Ζακύνθου και κατεθύνεται προς το χωριό των Βολιμών, έχοντας κάψει πάνω από 1000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η πόλη της Ζακύνθου και ολόκληρο το νησί πνίγεται στην αιθαλομίχλη. Η πόλη έχει βυθιστεί στον καπνό ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

Με το τελευταίο πλοίο της γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, έφθασαν στο νησί ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς τόσο σε πυροσβέστες όσο και σε οχήματα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με το πρώτο δρομολόγιο αύριο καθώς αναμένεται μεγαλή δύναμη ώστε να ενισχύσει το έργο των πυροσβεστών.

Η νύχτα στα βουνά της Ζάκυνθου ήταν πολύ δύσκολη για όλους του πυροσβέστες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από χθές το απόγευμα.

Στο κτίριο του Δημαρχείου του τέως Δήμου Αλυκών έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων από τους τοπικούς φορείς και την Πυροσβεστική ώστε να συντονιστούν όλες τις ενέργειες.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ και πετσετέρ αναμένεται να αρχίσουν ρίξεις νερού, κυρίως στις δύσβατες περιοχές που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι χερσαίες δυνάμεις.

Από την πύρινη λαίλαπα  δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Πηγή:thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News