default-image

Πρώτα ήρθαν οι πρόσφυγες... μετά το Γραφείο Ασύλου

Κρήτη
Πρώτα ήρθαν οι πρόσφυγες... μετά το Γραφείο Ασύλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στο σήριαλ της ηλεκτροδότησης του γραφείου της υπηρεσίας Ασύλου στο Ηράκλειο, καθώς σήμερα προχώρησαν οι σχετικές διαδικασίες, με την επίσημη έναρξη του γραφείου να ορίζεται στις 28 Ιουλίου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά από μεγάλες καθυστερήσεις στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης του, 8 μήνες μετά τη τοποθέτηση των οικίσκων στην περιοχή των Καμινίων και έναν μήνα μετά την έλευση των πρώτων προσφύγων στο νησί.

Στο γραφείο ασύλου θα απασχοληθούν 7 άτομα.

Τέλος στην ταλαιπωρία

Πλέον, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, δε θα ταλαιπωρούνται στην Αθήνα, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι σήμερα, 45 πρόσφυγες φιλοξενούνται στην Κρήτη, εκ των οποίων το 60% αφορά μικρά παιδιά, ενώ σήμερα κατέφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στα Χανιά.

Ενώ διπλή είναι η χαρά μιας οικογένειας Ιρανών, η οποία απέκτησε πριν λίγες μέρες δίδυμα αγοράκια…

«Αγκάθι» ωστόσο για ορισμένες οικογένειες προσφύγων φαίνεται ότι  αποτελεί το μικρό χρηματικό ποσό που λαμβάνουν για τη σίτιση τους, μέσω κάρτας, καθώς αυτό ανέρχεται σε 90 ευρώ, το άτομο, το μήνα, τη στιγμή που καλούνται να πληρώσουν έξοδα μετακίνησης αλλά και παράβολα που αφορούν τα διαβατήρια τους, με συνέπεια να υπάρχει η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης τους.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News