Ειδήσεις

Καρατόμησαν τον Αναστασάκο στη ΔΕΠΤΑΗ

Τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στη ΔΕΠΤΑΗ Παναγιώτη Αναστασάκο, καρατόμησε ουσιαστικά απόψε η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ.

Τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στη ΔΕΠΤΑΗ Παναγιώτη Αναστασάκο, καρατόμησε ουσιαστικά το βράδυ της Τρίτης η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ από τη θέση και ταυτόχρονα την κεντρική επίβλεψη του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου με εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικά του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.

Ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός ζήτησε από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Μηνά Καπετανάκη, να τον οδηγήσουν πάραυτα σε παραίτηση! Ο κ. Καπετανάκης ζήτησε την παραίτηση του Παναγιώτη Αναστασάκου, ο ίδιος όμως του απάντησε ότι έχει συγκεκριμένη σύμβαση και καθήκοντα στη ΔΕΠΤΑΗ, δεν προτίθεται να παραιτηθεί, δεν είναι νόμιμο να του ζητούν κάτι τέτοιο και τους κάλεσε αν έχουν διαφορετική άποψη να τον απολύσουν.

Ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, επικοινώνησε εκ νέου με το δήμαρχο και του ανέλυσε την κατάσταση και τελικά επιλέχτηκε η διαδικασία της απαλλαγής του Παναγιώτη Αναστασάκου από τα καθήκοντα του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΠΤΑΗ και την μεταφορά του στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης.

Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ Ηλίας Λυγερός, δήλωσε ότι παρότι διαφωνεί συνολικά με την πολιτική και πρακτική του κ. Αναστασάκου, δεν μπορεί να συναινέσει σε μία διαδικασία αποπομπής του ουσιαστικά, με λόγο τη διαφωνία του σε άρθρο με τις απόψεις του δημάρχου, κάτι τέτοιο, όπως είπε, είναι πρωτοφανές και δεν μπορεί να είναι λόγος καρατόμησης. Ο κ. Λυγερός, μετά από αυτό, αποχώρησε της διαδικασίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και ενώ και ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης δεν παρίστατο στη συνεδρίαση, δύο  τακτικά μέλη της πλειοψηφίας ψήφισαν λευκό σε ότι αφορά στην απαλλαγή από τα καθήκοντα του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Αναστασάκου. Πρόκειται για τους κ.κ. Εφραίμογλου και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, ενώ κατά ψήφισαν οι εκπρόσωποι των Εργαζομένων κ. Μουδάτσος και Γιάννης Κωνσταντουλάκης, όλα τα υπόλοιπα μέλη της Πλειοψηφίας ψήφισαν την απαλλαγή του από τα καθήκοντα Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η θέση του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών στη ΔΕΠΤΑΗ, προς ώρας παραμένει κενή, ενώ ο ίδιος ο Παναγιώτης Αναστασάκος, αφού απαλλάχτηκε από τα καθήκοντά του μετακινείται στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης.

Κατά πληροφορίες, ο δήμαρχος Ηρακλείου εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από άρθρο - δημόσια παρέμβαση του Παναγιώτη Αναστασάκου, με κεντρικό τίτλο «Ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη», με αφορμή την άρνηση να του παραδοθούν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της Επιτροπής Παρακολούθησης του Πολιτιστικού και παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπέρ του αιτήματός του.

Ο κ. Αναστασάκος, φέρεται να έχει αποταθεί και στο δήμαρχο Ηρακλείου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το όλο θέμα, ωστόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης συνέχισε να αρνείται την παράδοση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών.

Ο κ. Αναστασάκος πάντως, έχει εμφανιστεί αποφασισμένος να πάρει τα πρακτικά έστω και αν χρειαστεί εισαγγελική εντολή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες η «Ν.Κ.» δημοσίευσε κεντρικό άρθρο με τον τίτλο «Ποιος κυβερνάει αυτή τη Λότζια», όχι φυσικά, γι' αυτό το θέμα και ο κ. Αναστασάκος ως φαίνεται για να περιγράψει τη δική του ιστορία χρησιμοποίησε ως «δάνειο» τον τίτλο της «Ν.Κ.» που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι πλέον σαφές ότι η φράση αυτή που παγιώθηκε με βάση τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής λειτουργεί εριστικά κάθε φορά που τον ακούει ο κ. Λαμπρινός. Μάλιστα ο τίτλος του άρθρου της «Ν.Κ.» είχε προκαλέσει και απάντηση τότε από τον δήμαρχο Ηρακλείου η οποία ξεκινούσε, «Δεν ξέρω ποιος κυβερνά, αλλά πάντως…».  

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Σχόλια