default-image

Έσβησε η φωτιά στον καταυλισμό, ξεχειλίζει η οργή - video

Κρήτη
Έσβησε η φωτιά στον καταυλισμό, ξεχειλίζει η οργή - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ενεργά μέτωπα να καίουν βρίσκεται πλέον η φωτιά που ανησύχησε το πρωί το Ηράκλειο. Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στον καταυλισμό των Ρομά στην Αλικαρνασσό και προς στιγμήν απείλησε και το ραντάρ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κινητοποίηση ήταν για μια ακόμη φορά μεγάλη, όπως και η οργή των κατοίκων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα σκουπίδια που κάηκαν στο σημείο.

Οι κάτοικοι είναι ανήσυχοι καθώς βλέπουν συνεχώς να εκτίθεται η περιοχή στον κίνδυνο πυρκαγιάς που συνήθως ξεκινάει από το ίδιο σημείο. Αισθάνονται με αυτό τον τρόπο απροστάτευτοι καθώς μια και μόνο σπίθα με τη βοήθεια των δυνατών ανέμων, γρήγορα επεκτείνεται.

Η τελευταία πυρκαγιά ξέσπασε πριν από 11 μέρες  όπως στο ίδιο σημείο. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ

Σε απόσταση αναπνοής από το ραντάρ

Ο φόβος μην επαναληφθούν οι ίδιες σκηνές τελικά επιβεβαιώθηκε, καθώς η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο στο ραντάρ που βρίσκεται στην περιοχή. Μάχη δόθηκε από τους πυροσβέστες μην επεκταθεί η φωτιά.

Σε επαγρύπνηση για το στάδιο και τα παιδιά

Παράλληλα σε επαγρύπνηση βρέθηκαν οι πυροσβέστες καθώς η φωτιά την προηγούμενη φορά πλησίασε και κλειστό στα δύο Αοράκια όπου λειτουργεί camp με καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News