Ειδήσεις

197 παιδιά εκτός κατασκήνωσης λόγω έλλειψης γιατρού

162 παιδιά και 35 παιδιά ΑΜΕΑ θα μείνουν εκτός της Παιδικής Κατασκήνωσης του Κοκκίνη Χάνι αν δε βρεθεί σύντομα ένας γιατρός και ένας νοσοκόμος. Η έναρξη της πρώτης περιόδου έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 11 Ιουλίου, όμως χωρίς τους ειδικούς… κατασκήνωση δεν «έχει».

Ο κ. Μηλάκης, Πρόεδρος της Παιδικής Εξοχής Κοκκίνη Χάνι, μίλησε στο neakriti.grτονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί κάποιος γιατρός που να επιθυμεί να δουλέψει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες:

«Το πρόβλημα είναι πως οι γιατροί δε θέλουν να έρθουν διότι η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη, αφού υπάρχουν και παιδιά ΑΜΕΑ, ενώ τα χρήματα λίγα τόσο για την ευθύνη όσο και για το 24ωρο που πρέπει να είναι ο γιατρός στην κατασκήνωση».

Παράλληλα, τόσο ο κ. Μηλάκης όσο και ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Μαστοράκης, κάνουν λόγο για ένα πρόβλημα επαναλαμβανόμενο? κάθε χρόνο ψάχνουν γιατρό και νοσοκόμο για να ανοίξει η κατασκήνωση, ενώ σε επικοινωνία τους με το Υπουργείο έχουν επισημάνει επανειλημμένα το ζήτημα του να υπάρχουν παραπάνω από ένας γιατροί έτσι ώστε στο 24ωρο να μοιράζονται βάρδιες σε δύο με τρεις γιατρούς.

«Περιμένουμε απαντήσεις και ελπίζουμε πως θα βρεθεί κάποιος που θα θέλει να δουλέψει στην κατασκήνωση μέχρι την τελευταία περίοδο», αναφέρει ο κ. Μηλάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Χερσονήσου:

«Ο Δήμος Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου, ζητά επειγόντως:

· έναν (1) Ιατρό (Πτυχίο Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος) έμμισθη απασχόληση μέχρι δύο (2) μήνες.

· ένα (1) Νοσοκόμο (Απόφοιτος Σχολής Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος, ή τελειόφοιτος σχολής νοσοκόμων), έμμισθη απασχόληση μέχρι δύο (2) μήνες

για την κάλυψη κατεπείγουσας ανάγκης για τη λειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές στο Δημαρχείο, στις Γούρνες (εντός της πρώην αμερικανικής βάσης) μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 14.00. Επίσης, στο e-mail: protocol@hersonisos.gr και στο φαξ: 2813 404608.

Πληροφορίες στο τηλ: 2813 404663».

Σχόλια