default-image

Τα λόγια του τραγικού πατέρα που σκότωσε το γιο (video)

Κρήτη
Τα λόγια του τραγικού πατέρα που σκότωσε το γιο (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβασταζόμενος από αστυνομικούς, χωρίς καμία συναίσθηση της τραγωδίας που έχει συντελεστεί, ο 85χρονος που το απόγευμα του Σαββάτου στους Αγίους Θεοδώρους του δήμου Καντάνου-Σελίνου πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του και στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, συνεχίζοντας επί ώρες να πυροβολεί, οδηγήθηκε χθες το πρωί στον εισαγγελέα Χανίων.

 Περίπου δύο ώρες μετά εξήλθε του Δικαστικού Μεγάρου σε κατάσταση εμφανούς σύγχυσης. Ανακρίτρια και εισαγγελέας ζήτησαν τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον κατηγορούμενο, ενώ του έδωσαν προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σαν φιγούρα αρχαίας τραγωδίας, ο ηλικιωμένος ρωτούσε τους αστυνομικούς πού βρίσκεται και για ποιο λόγο, χωρίς να έχει προφανώς αντιληφθεί το παραμικρό. Από τη στιγμή της σύλληψής του, εξάλλου, μοιάζει χαμένος και η όψη του παραμένει τραγικά γαλήνια.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΓΙΟ

«Σκότωσα το γιο του καλύτερού μου φίλου»

Μέσα σε απόλυτη σύγχυση, ο 85χρονος, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς, έλεγε: «Σκότωσα το γιο του καλύτερού μου φίλου». Ωστόσο, κάτοικοι των κοντινών χωριών, που τον γνώριζαν, υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες ήταν ανήσυχος και εξέφραζε φόβους πως θα μπουν κλέφτες στο σπίτι του. Ο 85χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων.

Δείτε το βίντεο σοκ της ΚΡΗΤΗTV με τους πυροβολισμούς

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία

Την ώρα που ο 85χρονος περίμενε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα Χανίων, στην Παλαιόχωρα, σε κλίμα οδύνης, τελείτο η κηδεία του 58χρονου γιου του, που έπεσε νεκρός από δική του σφαίρα. Σύσσωμη η κοινωνία της περιοχής είπε το τελευταίο αντίο στον άτυχο εργαζόμενο της ΔΕΗ, που ήταν πάντα χαμογελαστός και με προθυμία και αγάπη εξυπηρετούσε τους κατοίκους των χωριών του δήμου. Τραγικές φιγούρες, η σύζυγος, ο αδελφός και τα παιδιά του 58χρονου. Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Να σημειωθεί ότι ο 85χρονος, που πάσχει από άνοια και η κατάσταση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό, ήταν ο μοναδικός μόνιμος κάτοικος των Αγίων Θεοδώρων. Η σύζυγός του είχε φύγει από τη ζωή και ζούσε μόνος στην ερημιά. Κάποιες φορές, συγχωριανοί του, που έχουν μόνιμες κατοικίες στην Κουντούρα και την Παλαιόχωρα, επισκέπτονταν το χωριό κι έτσι ξέφευγε από τη μοναξιά του. Κοντά του όμως ήταν οι δύο γιοι του, που τον επισκέπτονταν τακτικά, φροντίζοντας να μην του λείψει τίποτα.

Το χρονικό

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ο 58χρονος μαζί με τη σύζυγό του κι έναν 38χρονο συγχωριανό τους πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου για να τον δουν, όπως συνήθιζαν. Βρήκαν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά. Ο 85χρονος, ο οποίος έχει και προβλήματα ακοής, δεν αποκρινόταν. Ανήσυχος ο γιος του ειδοποίησε κλειδαρά από την Παλαιόχωρα, ο οποίος όμως του είπε ότι αδυνατεί να μεταβεί στους Αγίους Θεοδώρους. Τότε ο 58χρονος αποφάσισε να σπάσει το παράθυρο της κουζίνας για να μπει.

Ο συγχωριανός του προθυμοποιήθηκε να μπει πρώτος στο σπίτι, όμως το θύμα, σκεπτόμενο πως κάτι κακό είχε συμβεί, θέλησε να κάνει ο ίδιος την κίνηση που έμελλε να σταθεί μοιραία για τη ζωή του.

Ο πατέρας του, θεωρώντας ενδεχομένως ότι κάποιος κλέφτης μπαίνει στο σπίτι, άρχισε να πυροβολεί. Αφού σκότωσε το γιο του, παρέμεινε επί ώρες ταμπουρωμένος στο σπίτι, πυροβολώντας συνεχώς με πέντε διαφορετικά όπλα, για να αφοπλιστεί τελικά και να συλληφθεί περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, με την επέμβαση ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News