Ειδήσεις

Μελέτη για μαρίνα "αράχνιαζε" ξεχασμένη στα συρτάρια

Έμεινε ξεχασμένη μέσα σε συρτάρια και φακέλους για χρόνια. Η μελέτη για την κατασκευή Μαρίνας ανατολικά του Παγρκητίου Σταδίου, την ώρα που τα τελευταία χρόνια επιχειρήθηκε και μάλιστα σθεναρά να υποστηριχθεί η κατασκευή μαρίνας στον Κόλπο του Δερματά, φαίνεται ότι έρχεται και πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα με τη μελέτη να έχει ολοκληρωθεί, δίχως ακόμη να έχει παραλειφθεί.

Η μελέτη είχε αρχικά ανατεθεί στον ΟΑΔΥΚ από την δημοτική Αρχή του Γιάννη Κουράκη, που πίστεψε ότι μια τέτοια προοπτική για την πόλη θα ήταν αμιγώς οραματική και το αναπτυξιακό έργο, ένα δυνατό εργαλείο για την οικονομία του Ηρακλείου, το οποίο όπως τελικά αποδείχθηκε έμεινε αρχικά μέσα στα συρτάρια του ΟΑΔΥΚ που στην πορεία ενσωματώθηκε με τον ΟΑΚ, για να φτάσει στο σήμερα, 13 χρόνια από το 2003 που έγινε αρχικά η ανάθεση, το 2011 που ολοκληρώθηκε ο 2ος σχεδιασμός της μαρίνας από το μελετητή και τον Οκτώβριο του 2016 που ως έτοιμο εργαλείο η μελέτη έπρεπε να παραληφθεί, χωρίς όμως να έχει εξοφληθεί.

Το παρών σε σύσκεψη σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης και το μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φανή Κουτσουμπού, με τον περιφερειάρχη ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι η περιφέρεια θα αναλάβει το υπόλοιπο κόστος της μελέτης για το αναπτυξιακό έργο.

 

Ο Γιάννης Κουράκης πάντως χαρακτήρισε το έργο οραματικό, εξηγώντας ότι επί χρόνια αποτέλεσε μέρος ενός μεγάλου σχεδιασμού για το παραλιακό και όχι μόνο μέτωπο, το οποίο πάντως πέρα από λόγια και υποσχέσεις, χρειάζεται έργα και προοπτική.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια