default-image

Περί Ορτέγκα, επανάστασης και προέδρων της ΕΠΟ!

Ποδόσφαιρο
Περί Ορτέγκα, επανάστασης και προέδρων της ΕΠΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ συνεχίζει τον αγωνιστικό του σχεδιασμό και οι κινήσεις που άρχισαν χθες με τον Ορτέγκα και θα συνεχιστούν με τον Μονιάκη και άλλους παίκτες, αναμένεται να συμπληρώσουν το βασικό πλάνο του Παπαδόπουλου, εν όψει της προετοιμασίας που πλησιάζει.

Ταχύτητα θέλει ο Παπαδόπουλος μπροστά και μπορεί να τη βλέπει στο πρόσωπο του Ισπανού μεσοεπιθετικού, που αποτελεί νέο αίμα στην κρητική ομάδα. Ο Ορτέγκα είναι γρήγορος, πολύ καλός ντριπλέρ για το δεξί άκρο, αλλά και δραστήριος πίσω απ' το φορ. Τουλάχιστον τα στοιχεία αυτά έδειξε όταν αγωνιζόταν πριν δύο χρόνια στο Λεβαδειακό (μαζί με τον εκτελεστικό του εκλέκτορα τώρα Ηλία Κώτσιο, και τον Μιλοσάβλιεφ του άλλου άκρου) παρά το γεγονός ότι οι στατιστικές του έπεσαν στη συνέχεια, με αποκορύφωμα στην Ισπανία.

Σίγουρα στον ΟΦΗ τον γνωρίζουν από πρώτο χέρι, οι πρώην συμπαίκτες του στη Λιβαδειά και από την πλευρά του χαρακτήρα του.

[Στη θέση του Ορτέγκα, είχε προταθεί πάντως και ο διεθνής Αλβανός Έλις Μπακάι με εξαιρετικά stats, που φέρεται να έχει περάσει και από το μικροσκόπιο των τεχνικών επιτελείων ομάδων Σούπερ Λίγκα.]

Θα χρειαστεί να το καταλάβουν όλοι που κρατούν τις τύχες του ΟΦΗ στα χέρια τους, ότι απαιτείται ομόνοια και συσπείρωση των δυνάμεων για να επιτύχει ο στόχος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πράξεις θέλει το πράγμα και ειδικά σε μια απανωτή σεζόν σε μια ναρκοθετημένη κατηγορία.

Ας σκεφτούν, απλά, την επιβάρυνση, που θα προκύψει, αν δεν επιτευχτεί  ο στόχος και ο ΟΦΗ παραμείνει ως έχει… Μακάβριο έτσι; Λοιπόν, εδώ η υπόθεση δεν σηκώνει περιθώρια λάθους… Πας με όλα σου τα όπλα και τα καλύτερα μπροστά. Γράψαμε όμως και χθες ότι η «παραίτηση» Πολεμαρχάκη στην πρόσφατη συνέλευση, είχε περισσότερο βάθος…

Η πτήση έγινε!...

[Η αποκάλυψη του εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης από το 2015, που έγινε από το "soccerplus", δικαιώνει όλες τις αναφορές μας -εδώ και δύο χρόνια- για την τραγική κατάσταση στη Football League. Όταν η ίδια η Πολιτεία καταλήγει στο συμπέρασμα μιας «τραγικής κατάστασης» και διαπιστώνει ότι δεν μπορούν να σταθούν ΠΑΕ σε αυτή την κατηγορία, ποιος έχει τώρα την ευθύνη;]

"Η... Επανάσταση μόλις άρχισε!"

Θα είναι εκπληκτικό να δούμε την υποψηφιότητα Τζώρτζογλου για την προεδρία της ΕΠΟ. Όχι μόνο για τους ευνόητους λόγους που αφορούν τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, αλλά γιατί θα είναι επανάσταση να υπάρξουν αυτή την περίοδο οκτώ Ποδοσφαιρικές Ενώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με την αληθινή έννοια της ανεξαρτησίας, που θα τον προτείνουν, όπως ορίζουν οι προϋποθέσεις. Φοβερό να υπάρχουν τόσοι προέδροι (σωστός ο τόνος) που να κοιμούνται τα βράδια χωρίς εφιάλτες με σακούλες, μαλαματίνες και σκηνές του μεγάλου τσίρκου).

Γνωρίζοντας τι συμβαίνει με τις «Συμμαχίας» και με το «Μπετόν Αρμέ», οι αριθμοί θα είναι δύσκολοι, για τον κρητικό πρόεδρο, εκτός αν πάρουν σήμα συνείδησης κάποιοι ομόλογοι του, από τα δύο γκρουπ… Η ανάγκη να δημιουργηθεί μια κίνηση που θα υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο είναι μεγάλη.

Κι όπως το είπε ο Παπαγεωργίου από το Λασίθι: Σε αυτές τις εκλογές που έρχονται στην ΕΠΟ, δεν παίζεται η επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η επόμενη της επόμενης… (Βάλε και τις όποιες πολιτικές εξελίξεις συμβούν στον επόμενο τόνο, λέμε εμείς, για να μην του τα χρεώσουμε και παρεξηγηθεί ο Δραγασάκης… )

Αλήθεια είναι καλύτερος ο Γραμμένος, επειδή είναι «κατάδικος» του Ιβάν; Συμβιβασμένος στο φουλ και με τον Κοντονή... Είναι καταλληλότερος δηλαδή ο διορισμένος Δρόσος; Ή μήπως ήταν οι παλιότεροι παραγοντάρες; Αστεία λέμε; (Χα, χα, χα...)

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, βρίσκεται δυναμικά μέσα στις κεντρικές ποδοσφαιρικές εξελίξεις και αντιλαμβάνεται τις παραμέτρους για να οριστικοποιήσει την απόφασή του...

Ένας υποψήφιος, διαφορετικός από τους άλλους!

Διαβάσαμε χθες το παρακάτω σχόλιο με τίτλο «Μια διαφορετική υποψηφιότητα» στο ζωηρό blog «Σφυρίγματα» για την προχωρημένη πρόθεση του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως αναδείχτηκε χθες από τη «Νέα Κρήτη»:

«Ένα είναι βέβαιο αν τελικώς επαληθευθούν οι φήμες και προκύψει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ στις σχεδιαζόμενες εκλογές εκ μέρους του Νίκου Τζώρτζογλου. Δεν θα πλήξουμε. Οι ολοκληρωμένες απόψεις, η επάρκεια της δημόσιας εικόνας, η υπερασπιστική δυνατότητα, ο καυστικός λόγος και η πολύ σοβαρή γνώση των θεμάτων που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου. Τι θα κάνει στο τέλος είναι δικό του θέμα, αλλά μια ανάλογου ύφους και ήθους υποψηφιότητα είναι σαφές πως θα ταράξει τα νερά και θα ενισχύσει σημαντικά την αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι, όπως και να το δει κανείς, μια διαφορετική υποψηφιότητα».

Πολλά ακόμη μέσα ενημέρωσης στην Αθήνα ανέδειξαν το θέμα, μεταφέροντας το ρεπορτάζ της «Νέας Κρήτης στις σελίδες τους.

[ Έτσι ..." με απώτερο σκοπό τη συσπείρωση των Ενώσεων που θέλουν ένα καθαρό και δίκαιο ποδόσφαιρο"... ]

Με το καλό!

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News