default-image

Πρωτοφανές: ΑμεΑ πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ αλλά ήταν ξένος

Κρήτη
Πρωτοφανές: ΑμεΑ πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ αλλά ήταν ξένος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν λέμε ότι η νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα είναι η "μέρα με τη νύχτα" σε σχέση με αυτή των υπόλοιπων Ευρωπαίων, μάλλον κάτι σαν αυτό εδώ θα εννοεί η φράση...

Δύο περιστατικά σε δύο κεντρικές πλατείες του Ρεθύμνου. Το ένα για χειροκρότημα και το άλλο για αποδικιμασία.

Καταμεσήμερο με ζέστη και βλέπεις δύο αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη θέση για ΑμεΑ που βρίσκεται στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο του Ρεθύμνου. Το ένα ως διπλοπαρκάρισμα και το άλλο αφήνοντας κενή τη θέση και παρκάροντας πιο πίσω.

Πρόκειται όπως φαίνεται όμως για τουρίστα που έχει μιας μορφής αναπηρία και προνόησε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του πιο πίσω για να υπάρχει μπροστά ακόμα μία θέση στάθμευσης για όποιον άλλον βρεθεί στη θέση του και την χρειαστεί, ενώ δίπλα παραμένει παράνομα διπλοπαρκαρισμένο ένα άλλο αυτοκίνητο.

Στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη ωστόσο, ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο φαρδιά πλατιά και με περίσσιο θράσος πάνω στην πλατεία με αναμμένα τα αλάρμ και ανοιχτά τα παράθυρα. Πέρασε πάνω από μισή ώρα μέχρι κάποιος να φιλοτιμηθεί να το απομακρύνει από την πλατεία και δεν ήταν άλλοι από τους ιδιοκτήτες, τελικά, ένα ζευγάρι Ελλήνων τουριστών.

Η σύγκριση γίνεται μοιραία βλέποντας αυτά τα δύο στιγμιότυπα και μάλλον όσοι ισχυρίζονται ότι η κρίση έχει ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες, πρέπει να λάβουν υπόψη ότι περισσότερο είναι θέμα παιδείας και ηθελημένης ευγένειας και ενδιαφέροντος στον συνάνθρωπο, πάρα στον εκάστοτε εαυτούλη μας.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News