default-image

Στην Κρήτη ο Τσίπρας για το περιφερειακό συνέδριο

Κρήτη
Στην Κρήτη ο Τσίπρας για το περιφερειακό συνέδριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανάβουν τις μηχανές» στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να «αφουγκραστούν» τις τοπικές κοινωνίες αλλά και να δώσουν το σύνθημα της ανασυγκρότητης της χώρας και της ένταξης  της σε αναπτυξιακή τροχιά.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι ο  αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση  παίρνει σάρκα και οστά για την διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε σήμερα πως η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια, με κεντρικό ομιλητή σε όλα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η άφιξη στην Κρήτη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο πλάνο φυσικά υπάρχει και η Κρήτη με καλά πληροφορημένες πηγές να αναφέρουν ότι η ημερομηνία που έχει «πέσει» στο τραπέζι για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στο νησί είναι η 31η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν (κυρίως οργανωτικού χαρακτήρα) και τα οποία ενδεχομένως να μετατοπίσουν την ημερομηνία καθόδου του Πρωθυπουργού στην Κρήτη και την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι τοπικά έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί το συνέδριο τον Σεπτέμβριο κάτι που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ήδη γίνονται οι πρώτες επαφές με την τελική ημερομηνία να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Για το Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της «αναπτυξιακής συζήτησης» με κορωνίδα το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, ένα «χαρτί» που τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να παίξουν δυνατά. Ωστόσο η συζήτηση αναμένεται να αναπτυχθεί σε μία σειρά ζητημάτων πέραν των υποδομών, όπως η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη της υπαίθρου, η ενέργεια (επίσης σημαντικό ζήτημα για το νησί), η έρευνα και η τεχνολογία.

Για το λόγο αυτό μάλιστα και στην Κρήτη αναμένεται να συνοδεύει τον πρωθυπουργό πολυπληθέστατη ομάδα Υπουργών.

Για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Δυτική Μακεδονία

Στην Κοζάνη θα γίνει η αρχή των περιφερειακών συνεδρίων με επίκεντρο την παραγωγική ανασυγκρότηση. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο 11 και μεθαύριο 12 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να διερευνηθούν σε βάθος οι παραγωγικές δυνατότητες και η αναπτυξιακή προοπτική ανά Περιφέρεια και με ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή των παραγωγικών δυνάμεων κάθε περιοχής να σχεδιαστούν η πολιτική και οι πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση της χώρας στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News