default-image

Στις φλόγες η επιχείρηση των αδελφών Βατσινά στην Τύλισο (video/pics)

Κρήτη
Στις φλόγες η επιχείρηση των αδελφών Βατσινά στην Τύλισο (video/pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου από τη φωτιά που ξέσπασε στην επιχείρηση με λευκά είδη και στρώματα των αδελφών Βατσινά στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Τυλίσου, λίγο μετά τις 4:00 το μεσημέρι της Κυριακής και η οποία συνεχίζει να κατακαίει το εργοστάσιο.

Μέχρι στιγμής η καταστροφή και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες για μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη στα λευκά είδη και στρώματα, καθώς και τα δύο κτήρια της επιχείρησης, τόσο το εργοστάσιο, όσο και ο χώρος που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της επιχείρησης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή περίπου 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία επιχειρούσαν τόσο στο σημείο της πυρκαγιάς όσο και περιμετρικά, με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική «μάχη» με τις φλόγες, με σκοπό το μέτωπο να μην επεκταθεί και σε επικείμενες επιχειρήσεις και αποθήκες.

Δεκάδες άνδρες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο.

Το έργο των πυροσβεστών εξακολουθεί να είναι δύσκολο λόγω και των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν στο εργοστάσιο, ενώ οι δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο.

Για το λόγο αυτό, υπήρξε και όχημα το οποίο καθάριζε την περιοχή γύρω από το κτήριο από ξερά χόρτα και κλαδιά.

Να σημειωθεί ότι ο πύρινος όλεθρος ήταν ορατός από πολλά σημεία του Ηρακλείου.

(Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης)

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένει από την πρώτη στιγμή στην περίμετρο του εργοστασίου μονάδα του ΕΚΑΒ η οποία παρέχει πρώτες βοήθειες σε αρκετούς πολίτες.  

Τουλάχιστον πέντε άτομα χρειάστηκαν παροχή οξυγόνου εξαιτίας της απόλυτα αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε την ώρα που η πυρκαγιά βρισκόταν σε πλήρη ένταση και εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίστηκαν και μικροτραυματισμοί.

Ενώ, έκδηλη ήταν και η θλίψη των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το φλεγόμενο κτήριο, κλαίγοντας και βλέποντας τη δουλειά τους να παραδίδεται, κυριολεκτικά, στις φλόγες.

Στο σημείο έφτασε, λίγα λεπτά μετά τις 6:00 το απόγευμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης και λίγο αργότερα και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και ο Δήμαρχος Μαλεβυζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια και για τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο όμως επιχειρεί σε πυρκαγιά στην Κάρπαθο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News