default-image

Χανιά: Σοκ για πατέρα που σκότωσε γιο, τον πέρασε για κλέφτη

Κρήτη
Χανιά: Σοκ για πατέρα που σκότωσε γιο, τον πέρασε για κλέφτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ανείπωτη τραγωδία στους Αγίου Θεοδώρους ,στο νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκε ο 85χρονος πατέρας που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και σκότωσε το γιο καθώς όπως όλα δείχνουν τον πέρασε για κλέφτη. Πέρα από το 59χρονο που βρήκε το θάνατο, από εξοστρακισμό που έκαναν τα σκάγια καραμπίνας τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός αφού ο 85χρονος σύμφωνα με την αστυνομία πυροβολούσε προς διάφορες κατευθύνσεις.  

Σε βάρος του 85χρονου που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Η τραγωδία σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι του δήμου Καντάνου Σελίνου. 0 85χρονος άντρας άνοιξε πυρ κατά του ίδιου του γιου του, τον οποίο πιθανότατα πέρασε για κλέφτη.

Το θύμα ήταν μαζί με τη σύζυγό του και ένα ακόμη νεαρό χωριανό του θέλησαν να επισκεφτούν τον ηλικιωμένο ο οποίος ζούσε μόνος του, μιας και η σύζυγός του έχει φύγει από τη ζωή.   

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ

Όταν ο 59χρονος γιος του διαπίστωσε ότι οι πόρτες ήταν κλειστές και ο 85χρονος πατέρας του δεν άνοιγε, ανησύχησε και ειδοποίησε έναν κλειδαρά από την Παλαιόχωρα, ζητώντας του να πάει στο χωριό για να ανοίξει την πόρτα. Όταν ο κλειδαράς αρνήθηκε ο γιος πήρε ένα σφυρί και έσπασε ένα παράθυρο.

Δέχτηκε πυρά του πατέρα

Τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι από το παράθυρο ο 59χρονος δέχτηκε τα πυρά του πατέρα του. Η τραγωδία όμως δεν τελείωσε εδώ, αφού ο δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι και συνέχισε ως αργά τη νύχτα να πυροβολεί, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ανά διαστήματα.

Κάτοικοι από τα γύρω χωριά και την Παλαιόχωρα έφτασαν στο χωριό το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια έχει σχεδόν ερημώσει και ο ηλικιωμένος είναι ένας από τους τρεις μοναδικούς κατοίκους.

Ο ηλικιωμένος άνδρας παρέμεινε για ώρα ταμπουρωμένος ωστόσο επιχείρηση της αστυνομίας έδωσε τα ξημερώματα τέλος στο θρίλερ.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, σήμερα  (09.07.2017) πρώτες πρωινές ώρες, 85χρονος ημεδαπός, για το θανάσιμο τραυματισμό, του 58χρονου ημεδαπού γιού του.

Ειδικότερα, χθες (08.07.2017) το απόγευμα, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για περιστατικό πυροβολισμών σε περιοχή του Δήμου Κανδάνου - Σελίνου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, που κατέφθασαν στο σημείο, ενώ στο χώρο του περιστατικού έφτασε άμεσα και το Τμήμα Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α.) της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδικότερα, ο 85χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο τον 58χρονο ο οποίος είχε εισέλθει στην οικία του παραβιάζοντας παράθυρό της. Στη συνέχεια παρέμεινε για ώρες, στο εσωτερικό αυτής και πυροβόλησε αρκετές φορές, τόσο προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και προς αόριστες κατευθύνσεις περιμετρικά της οικίας του.

Πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πραγματοποίησαν επέμβαση στην οικία του 85χρονου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε ελαφρά ένα εξ αυτών, ωστόσο αφοπλίστηκε και συνελήφθη.

Στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό όπλο.

Σε βάρος του 85χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News