default-image

Μικροένταση λίγο πριν την ομιλία Ξανθού στο "Ατλαντίς"

Κρήτη
Μικροένταση λίγο πριν την ομιλία Ξανθού στο "Ατλαντίς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί στο χώρο του "Ατλαντίς", κατά την έναρξη της ημερίδας για την Πρωτοβάθμια Δημόσια Φροντίδα Υγείας και λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Εκπροσώποι Σωματείων Εργαζομένων και συνταξιούχοι προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα του "Ατλαντίς", ωστόσο δεν τα κατάφεραν.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος Ηρακλείου καθώς επίσης εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας του Πανεπιστημίου και των κλάδων υγείας, ανάμεσα τους ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης καθώς και οι βουλευτές Ηγουμενίδης και Βαρδάκης.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να προσεγγίσει και να παρουσιάσει τις δράσεις για τη μεταρρύθμιση της Π.Φ.Υ., που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα την ανάπτυξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως μέσο για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας σε αστικές περιοχές, αλλά και τη συγκρότηση Ομάδων Υγείας, μέσα από τη λειτουργία των οποίων αναδεικνύεται και ενισχύεται ο ρόλος των επαγγελματιών υγείας και της διεπιστημονικής προσέγγισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News