default-image

Τυφλός έπεσε σε φρεάτιο στο κέντρο του Ηρακλείου

Κρήτη
Τυφλός έπεσε σε φρεάτιο στο κέντρο του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επώδυνη περιπέτεια για 40χρονο πολίτη που είναι άτομο με αναπηρία στο κέντρο του Ηρακλείου.

Άγνωστο πως, ο άνδρας που είναι τυφλός έπεσε σε φρεάτιο και λαχτάρησε καθώς βρέθηκε προ απροόπτου με το δυσάρεστο ατύχημα. Μαζί του τραυματίστηκε και μια γυναίκα η οποία ήταν συνοδός.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με φορείο παρελήφθησαν οι τραυματίες. Και τα δύο άτομα υπέφεραν ιδιαίτερα από τον πόνο καθώς χτύπησαν στο πόδι.

Η οργή ξεχείλισε για τον άνδρα που βίωσε με το χειρότερο τρόπο το πόσο αφιλόξενη είναι η πόλη για άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΖΩΝΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ

Υποσχόταν φιλικότερη πόλη για ΑμΕΑ

Μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εγκαινιάζοντας τη ράμπα για ΑμΕΑ στον Καρτερό σημείωσε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες μια ισότιμη καθημερινότητα δεν σταματάει εδώ:  «Έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, όπως την βελτίωση  υφιστάμενων ραμπών ΑμεΑ και την κατασκευή νέων, την δημιουργία κούνια για ΑμεΑ στον Καράβολα και τώρα στην τοποθέτηση συσκευής αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα στην Ακτή Καρτερού. Οφείλουμε, όμως, να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια πόλη όσο το δυνατόν φιλικότερη προς τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.  Δεν πρόκειται για παραχώρηση. Πρόκειται για υποχρέωσή  μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News