default-image

ΠΑΓΝΗ: Έμεινε ανάπηρος 24 ώρες πριν τη γέννηση της κόρης του

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Έμεινε ανάπηρος 24 ώρες πριν τη γέννηση της κόρης του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του 30χρονου πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος αξιώνει από το ΠΑΓΝΗ το ποσό των 1.395.000 ευρώ, καθώς έπειτα από χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια, έμεινε ανάπηρος σε ποσοστό 67%.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, το υπουργείο Υγείας έχει διατάξει έρευνα για να διαλευκανθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει προχωρήσει η ΕΔΕ του νοσοκομείου για το επίμαχο συμβάν, παρά το ότι έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τη μοιραία - όπως αποδείχτηκε για την κατάσταση της υγείας του 30χρονου - επέμβαση.

Μετά, λοιπόν, από το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέας Κρήτης" για την αγωγή που κατέθεσε ο άτυχος Ηρακλειώτης - ο οποίος είχε μπει στο χειρουργείο για την αφαίρεση κύστης και κατέληξε να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του - κατά του νοσοκομείου, χθες έγινε γνωστό ότι η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που είχε διαταχθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου, δεν έχει προχωρήσει καθόλου.

Το γεγονός επιβεβαιώνει μιλώντας στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος της οικογένειας του 30χρονου πατέρα, Παναγιώτης Σκαρογιάννης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Σκαρογιάννη, η στασιμότητα που παρατηρείται στην επίμαχη ΕΔΕ, δύο ολόκληρα χρόνια μετά το συμβάν έχει περιέλθει εις γνώσιν του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο έχει διατάξει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΓΩΓΗ 1.395.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 30ΧΡΟΝΟ, "Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΖΩΗ"

Η ΕΔΕ έχει "βαλτώσει"

«Η συγκεκριμένη ΕΔΕ δεν έχει προχωρήσει. Αυτό έχει περιέλθει σε γνώση και του υπουργείου, η αρμόδια Διεύθυνση του οποίου έχει διατάξει έρευνα για τη μη εξέλιξη της ΕΔΕ», ανέφερε αρχικά στην εφημερίδα  "Νέα Κρήτη" ο συνήγορος του 30χρονου. Ο κ. Σκαρογιάννης, ωστόσο, αναφέρθηκε και στους λόγους που - σύμφωνα με τον ίδιο - η Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει "βαλτώσει". «Υπήρξαν πάρα πολλές δηλώσεις αποχής από τους ορισθέντες για τη διενέργεια της συγκεκριμένης ΕΔΕ. Αυτό συνέβη για διαφορετικούς λόγους από τον κάθε ορισθέντα. Είτε επειδή γνώριζε τον ερευνώμενο γιατρό, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί προφασίστηκε άλλα υπηρεσιακά καθήκοντα, που δεν του έδιναν τη δυνατότητα να διενεργήσει την ΕΔΕ», μας είπε με νόημα ο κ. Σκαρογιάννης.

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. Γιάννης Τασσόπουλος, ο οποίος, όταν ερωτήθηκε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εσωτερική διερεύνηση του συμβάντος, απάντησε ότι «έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και από την προηγούμενη διοίκηση και από εμάς».

«Έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο που εξουσιοδοτούμαι να κάνω εγώ», ανέφερε ο κ. Τασσόπουλος, ο οποίος δε θέλησε να πει περισσότερα αναφορικά με το θέμα της ΕΔΕ.

«Έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, κι εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτό. Κάθε πολίτης, κάθε ασθενής, είναι ελεύθερος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα, στην πορεία θα αποδειχτεί αν το νοσοκομείο είχε δίκιο ή άδικο», είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε τα όσα είχε δηλώσει πριν από περίπου δύο χρόνια ο - τότε - διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Νίκος Ηγουμενίδης.

«Δεν πρόκειται να καλύψουμε καμία ευθύνη κανενός, όσο υψηλά και να βρίσκεται στην ιεραρχία του πανεπιστημίου, είτε της ιατρικής κοινότητας», είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο κ. Ηγουμενίδης.

Τι πήγε στραβά

Εξάλλου, μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 30χρονου αναφέρθηκε και στο τι πήγε στραβά στη μοιραία - όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων - επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο εντολέας του.

«Ενώ θα έπρεπε να γίνει ανοικτή θωρακοτομή, ουσιαστικά διενεργήθηκε θωρακοσκόπηση, με σαφείς αντενδείξεις για τη διενέργεια τέτοιου είδους επέμβασης», είπε αρχικά στη "Νέα Κρήτη" ο Παναγιώτης Σκαρογιάννης, εξηγώντας ποιες ήταν αυτές οι αντενδείξεις. «Η κύστη ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ ήταν και κοντά σε πολύ ευαίσθητα όργανα. Επίσης, δεν επετεύχθη κατά τη διάρκεια της αναισθησίας η τοποθέτηση διπλού αυλού, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διενέργεια της θωρακοσκόπησης. Με όλες αυτές τις σαφείς αντενδείξεις, παρά ταύτα διενεργήθηκε η επέμβαση με αυτόν τον τρόπο», είπε με νόημα ο κ. Σκαρογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο δικηγόρος του 30χρονου υποστηρίζει ότι ο εντολέας του έχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας απ' όσο έχει βεβαιωθεί από το ΙΚΑ.

«Ενώ επισήμως το ποσοστό αναπηρίας του είναι 67%, κατά τη γνώμη μου είναι ανάπηρος σε ποσοστό πάνω από 80 με 85%». Εξάλλου, ο κ. Σκαρογιάννης αναφέρθηκε και στο "Γολγοθά" που ανεβαίνει δύο χρόνια τώρα ο 30χρονος, αλλά και η οικογένειά του.

«Είναι ένα νέο παιδί, το οποίο λίγα 24ωρα μετά την επέμβαση απέκτησε το δεύτερο παιδί του, στο οποίο ουσιαστικά δεν μπόρεσε να του προσφέρει αυτά που μπορεί να του προσφέρει ένας νέος πατέρας. Τόσο η ζωή η δική του, όσο και της συζύγου του, αλλά και της οικογένειάς του, έχει καταστραφεί», δήλωσε, κλείνοντας, ο κ. Σκαρογιάννης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News