default-image

Ο ειδικός των ΑΟΖ Θεόδωρος Καρυώτης στις Αντιθέσεις

Κρήτη
Ο ειδικός των ΑΟΖ Θεόδωρος Καρυώτης στις Αντιθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στην Ελληνική Τηλεόραση ο άνθρωπος που έβαλε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη  στην Ελληνική πραγματικότητα σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που θα προκαλέσει και θα συζητηθεί.

- Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Σύστημα Maryland των ΗΠΑ και ειδικός σε θέματα ΑΟΖ, ο αποκαλούμενος και «πατέρας της Ελληνικής ΑΟΖ» Θεόδωρος Καρυώτης, αυτή την Παρασκευή απευθείας από την Ουάσιγκτον στις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ-TV.

- Σπάνιοι Αμερικανικοί χάρτες -ντοκουμέντο  εξηγούν γιατί η ΑΟΖ είναι κλειδί των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο και γιατί η Τουρκία αρνείται την ΑΟΖ και δέχεται μόνο την υφαλοκρηπίδα.

- Αναλύει,την διαφορά ΑΟΖ - Υφαλοκρηπίδας, τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο, το ενεργειακό παιχνίδι και για πρώτη φορά αποκαλύπτει ποιοί και γιατί στην Ελλάδα υποβαθμίζουν την ΑΟΖ, που από το 1982 αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Στην εκπομπή παρεμβαίνει και σχολιάζει, ο καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πάφου στο Διεθνές Δίκαιο, Θωμάς Παπαναστασίου.

Αυτή την Παρασκευή στις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ όλη η Αλήθεια για την ΑΟΖ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News