Ειδήσεις

Κατασχέθηκαν 122 τόνοι παρασιτοκτόνα

Τα ευρωπαϊκά τελωνεία κατέσχεσαν 122 τόνους παράνομων παρασιτοκτόνων διεξάγοντας έρευνες σε σκάφη και σε αεροπλάνα που εισέρχονταν στην ήπειρο, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης επιχείρησης που διεξήχθη σε πολλές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε δέκα ημέρες και έφερε την ονομασία «Silver Axe II», τα τελωνεία και τα μέλη της Europol, καθώς και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Ισπανία.

«Η ποσότητα των παραποιημένων παρασιτοκτόνων είναι αρκετή για να καλύψει σχεδόν δύο φορές το μέγεθος του Λουξεμβούργου», δηλαδή περισσότερα από 452.000 ποδοσφαιρικά γήπεδα, δήλωσε η εκπρόσωπος της Europol Τίνε Χόλεφετ.

Τα περισσότερα απ' αυτά τα παρασιτοκτόνα είχαν παραχθεί στην Κίνα, με κατώτερης ποιότητας και συχνά επικίνδυνα χημικά προϊόντα, πρόσθεσε ο Κρις Φανστεενκίστε, υπεύθυνος της μονάδας για τα εγκλήματα κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας IPC3 της Europol.

Εκτός του ότι είναι πιθανό να βλάψουν σοβαρά τις καλλιέργειες, να μολύνουν το περιβάλλον και να είναι βλαβερά για τον άνθρωπο, αυτά τα χημικά προϊόντα έχουν συχνά εξαιρετικά χαμηλό σημείο ανάφλεξης, εξήγησε ο Κρις Φανστεενκίστε.

«Ορισμένα απ' αυτά τα χημικά προϊόντα καίγονται ακόμη και σε θερμοκρασίες μόλις 28 βαθμών Κελσίου, κάτι που τα καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνα κατά τη μεταφορά και την αποθήκευση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα παραποιημένα παρασιτοκτόνα τα οποία κατασχέθηκαν θα καταστραφούν γρήγορα βάσει μιας εξειδικευμένης διαδικασίας, πρόσθεσε.

Η Europol ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ είναι τα κύρια κέντρα αποστολής παραποιημένων προϊόντων στον κόσμο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια