default-image

Έκαναν... κατάληψη στην Επιθεώρηση Eργασίας (photos)

Κρήτη
Έκαναν... κατάληψη στην Επιθεώρηση Eργασίας (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως εδώ και μην παρέκει» είπαν στελέχη του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης συμβολική κατάληψη στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Τα τεράστια προβλήματα και οι ελλείψεις της Επιθεώρησης που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου, έχουν εξοργίσει όχι μόνο την υπηρεσία και το ΕΚΗ αλλά και τους Κρητικούς, αφού την ίδια στιγμή «ανθεί» η παράνομη εργασία και καταγράφονται πολλές παρατυπίες.

Οι ελλείψεις εντοπίζονται σε προσωπικό, εξοπλισμό ακόμα και οχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σχετικά με τον αποκλεισμό των Γραφείων Επιθεώρησης Εργασίας:

«Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης προχώρησαν σήμερα το πρωί σε συμβολικό αποκλεισμό των Γραφείων της Επιθεώρησης Εργασίας στο Ηράκλειο παρουσία των προεδρείων τους και πληθώρα συνδικαλιστών, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων λειτουργίας των Επιθεωρήσεων Εργασίας στο νησί μας , στην καρδιά της τουριστικής περιόδου όπου «η μαύρη» ανασφάλιστη εργασία οργιάζει.

Το Ε.Κ.Η μαζί με τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα ζητάνε την άμεση στελέχωση σε προσωπικό των κατά τόπους ανά νομό ΣΕΠΕ ,την παροχή όλων των υλικοτεχνικών μέσων και ιδιαίτερα των καυσίμων από την αρχή της κάθε χρονιάς, καθώς επίσης την αύξηση των ελέγχων ιδιαίτερα στον κλάδο του Επισιτισμού Τουρισμού που πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει και σε ορισμένες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ζουν ένα εργασιακό μεσαίωνα.

Καλούμε την Κυβέρνηση για την άμεση υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας.

Να σημειωθεί ότι μετά τον αποκλεισμό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέθεσαν στο ν.π ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα που αφορούσε το παραπάνω πρόβλημα καθώς και ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που πραγματικά η εργασία τους αποτελεί λειτούργημα και οι οποίοι με τη σημερινή 24ωρη απεργία ζητούν την μονιμοποίηση τους.»

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News