default-image

"Το μόνο της ζωής του ταξείδιον" σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά

Κρήτη
"Το μόνο της ζωής του ταξείδιον" σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Αβδελιώδης, μετά τη συγκλονιστική "Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη", υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, επανέρχεται με μια νέα σκηνοθεσία, του αριστουργήματος του μεγάλου Θρακιώτη πεζογράφου και ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον", με ερμηνεύτρια την Ιωάννα Παππά.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Κρήτη την Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν πριν κλείσει ακόμα τα 10 του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο ραπτικής ενός γέροντος συγγενούς τους, ο οποίος του συμπεριφέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευόμενων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο μια βάναυση φυλακή.

Ο δραματικός αυτός εγκλεισμός του γίνεται η αιτία να γράψει ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, όχι μόνο γιατί είναι ένα δραματουργικό επίτευγμα πιστό στο πανανθρώπινο πνεύμα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και γιατί είναι το πιο ευφυές και γοητευτικό έργο που γράφτηκε ποτέ για να κατανοήσουμε την αιτία, το σκοπό και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της κάθε Τέχνης, όσο και για το χαρακτήρα αυτών που φιλοδοξούν να την υπηρετούν.  

Συντελεστές

Η διδασκαλία ερμηνείας, η σκηνική όψη, η κίνηση και η σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κατερίνα Βοσκοπούλου, ενώ ερμηνεύει η Ιωάννα Παππά.

Το κοστούμι έχει επιμεληθεί ο Αριστείδης Πατσόγλου, ενώ τη μουσική έχει κάνει ο Βαγγέλης Γιαννάκης. Πιάνο live παίζει ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Ζώτου. Επικοινωνία: BrainCo. Παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου. Εκτέλεση καλοκαιρινής περιοδείας: 2310/257.218-9, [email protected].

Παραστάσεις θα δοθούν:

* Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στο θέατρο "Ανατολικής Τάφρου", στα Χανιά.

* Το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζιδάκις", στο Ηράκλειο.

* Την Κυριακή 9 Ιουλίου, στη Φορτέτζα, στο Ρέθυμνο.

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 9 το βράδυ. Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ προπώληση, μειωμένο, άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και ΑμεΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News