default-image

Στοιβαγμένοι και ταλαιπωρημένοι...για το παλάτι του Μίνωα

Κρήτη
Στοιβαγμένοι και ταλαιπωρημένοι...για το παλάτι του Μίνωα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές ντροπής με εκατοντάδες τουρίστες να στοιβάζονται σε τεράστιες ουρές μια ανάσα από τις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων, με φόντο τον την Κνωσό.

Οι εικόνες χάους που αποτύπωσε χθες ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV, είναι απλά η καθημερινότητα για όσους ζουν και εργάζονται γύρω από το παλάτι του Μίνωα. Αν και ο αρχαιολογικός χώρος - σύμβολο  βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αποφέροντας τεράστια κέρδη στα κρατικά ταμεία, δεν διαθέτει καμία ουσιαστική υποδομή για τη φιλοξενία μα  πάνω απ' όλα την ασφάλεια των επισκεπτών.

Οι στιγμές που μεσολαβούν με το αστικό λεωφορείο να σπάει την ανθρώπινη αλυσίδα για να κάνει αναστροφή κόβουν την ανάσα και αποδεικνύουν πως μόνο από καθαρή τύχη δεν έχει προκληθεί μέχρι στιγμής κάποιο δυστύχημα, καθώς ατυχήματα έχουν μεσολαβήσει, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες για τους ανυποψίαστους τουρίστες.

Αναμονή εως μια ώρα

Νωρίς το πρωί η ανθρώπινη αλυσίδα που ξεκινούσε από την είσοδο του ανακτόρου ξεπερνούσε σε μήκος το ένα χιλιόμετρο φτάνοντας μέχρι τους χώρους στάθμευσης. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να στέκονται πάνω στην άσφαλτο περιμένοντας από 20  λεπτά ως και μια ώρα μέχρι να ξεκινήσουν την περιήγηση τους.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής αντέδρασαν σήμερα με οργή και απογοήτευση καταλογίζοντας βαρύτατες ευθύνες στην αυτοδιοίκηση και πολιτεία που όπως λένε αδιαφορούν για το παλάτι του Μίνωα, παρά μάλιστα τις βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις.

Τρία χρόνια μετά τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει γύρω από το ανάκτορο της Κνωσού, εκτός από τις διαγραμμίσεις,που έγιναν και εδώ ανύπαρκτες με την πάροδο του χρόνου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News