default-image

Πειραιώς: Στην Κρήτη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο

Οικονομία
Πειραιώς: Στην Κρήτη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από το μέσο όρο προβλέπει για την Κρήτη το 2017 η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο των Χανίων, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χατζηνικολάου και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Χρήστος Μεγάλου, παρουσίασαν σε εκπροσώπους τοπικών φορέων και επιχειρηματίες του νομού, το στρατηγικό σχεδιασμό της Τράπεζας ενώ παράλληλα διατύπωσαν τις εκτιμήσεις της διοίκησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Νομίζω ότι είμαστε πια σε τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου επισημαίνοντας ότι «το 2017 οι οικονομολόγοι μας περιμένουν ανάπτυξη πάνω από 1%. Το πρώτο τρίμηνο ήταν θετικό, 0,4% που ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Περιμένουμε το 2017 να είναι πάνω από 1% που θα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια όπου η ανάπτυξη ήταν γύρω στο 0 + ή 0 -, θα πάμε σε ένα ποσοστό πάνω από 1% και έπεται θετικότερη συνέχεια».

Ειδικά για την Κρήτη ο κ. Μεγάλου εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα από την καταγραφή των θετικών οικονομικών δεικτών θα είναι ορατά πολύ πιο σύντομα από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Στην Κρήτη περιμένουμε ίσως και μεγαλύτερη ανάπτυξη από το μέσο όρο, δηλαδή από το 1,1%. Η Κρήτη είναι μια οικονομία που κατά 50% βασίζεται στον τουρισμό. Ο τουρισμός ξέρουμε όλοι ότι πηγαίνει πάρα πολύ καλά, φέτος θα πάει ακόμα καλύτερα και περιμένουμε ότι πολύ σύντομα όλη αυτή η θετική προσπάθεια που γίνεται, θα είναι ορατή και στην πραγματική οικονομία» εκτίμησε ο κ. Μεγάλου.

Στις προτεραιότητες της Τράπεζας Πειραιώς είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της μέσα από πρωτοποριακά προγράμματα.  Όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στην διαδικτυακή πύλη 360° όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα των πληροφοριών που αφορούν στη χρηματοδοτική τους ενίσχυση. «Νομίζουμε ότι πλέον η ανάγκη στην Ελλάδα  δεν είναι ρευστότητας. Η ανάγκη είναι να έχουμε υγιή projects τα οποία να χρηματοδοτούμε. Αυτό είναι που ψάχνουμε εμείς στις τράπεζες και χρήματα για να τα χρηματοδοτήσουμε υπάρχουν» σημείωσε ο κ.Μεγάλου.

Επιπλέον ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στα πρωτοποριακά προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας για τα οποία υπογράμμισε ότι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια στήριξης της αγροτικής παραγωγής των Χανίων και της Κρήτης συνολικά.

Δείτε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο:

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News