Ειδήσεις

Πότε "φεύγουν" τα μελτέμια και επιστρέφουμε στις παραλίες;

Από το καυτό σκηνικό της προηγούμενης εβδομάδας ,στα μελτέμια με πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και στην αλλαγή προσεχώς και πάλι του καιρού.

Πολύ ισχυροί άνεμοι, συννεφιά, μέχρι και πιθανότητα… βροχής, συνθέτουν το καιρικό «σκηνικό» της Τετάρτης στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να έχει αλλάξει άρδην από τα… 40άρια των προηγούμενων ημερών.

Όπως φαίνεται, όμως, το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο στο νησί, καθώς θα συνεχίσουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, φτάνοντας - κατά τόπους - μέχρι και 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να μη σημειώνει αισθητή άνοδο.

Από την άλλη, από το Σαββατοκύριακο και έπειτα, ζεσταίνει ο καιρός, πέφτουν οι άνεμοι και επενερχόμαστε σε πιο… καλοκαιρινή διάθεση!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού, μέχρι και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το meteo.gr:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Πέμπτη

Καθαρός θα είναι ο ουρανός του Ηρακλείου την Πέμπτη, με τους ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους, που θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ, να συνεχίζονται και τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Αυξάνεται η θερμοκρασία την Παρασκευή, καθώς αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου, με τους ισχυρούς, όμως, ανέμους των 5 μποφόρ να παραμένουν.

Σάββατο

Ίδιο θα είναι το καιρικό σκηνικό και το Σάββατο, με ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους της τάξεως των 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 23 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Αισθητά αυξημένη θα είναι η θερμοκρασία την Κυριακή, καθώς θα κυμανθεί από 21 μέχρι και 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι φαίνεται να υποχωρούν.

Δευτέρα

Καλοκαιριάζει ξανά από Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ:

Πέμπτη

Καθαρός θα είναι ο ουρανός την Πέμπτη, με μέγιστη θερμοκρασία τους 26 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν μέχρι και 4 μποφόρ βορειοδυτικά.

Παρασκευή

«Ανεβαίνει» η θερμοκρασία την Παρασκευή, καθώς αναμένεται να κυμανθεί από 20 μέχρι και 28 βαθμούς Κελσίου, με τους ανέμους να υποχωρούν.

Σάββατο

Καθαρός θα είναι ο ουρανός το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 μέχρι και 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Ίδιο παραμένει το σκηνικό και την Κυριακή στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

30άρι θα «χτυπήσει» το θερμόμετρο τη Δευτέρα, με το καλοκαιρινό σκηνικό να επιστρέφει.

ΡΕΘΥΜΝΟ:

Πέμπτη

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στον ουρανό του Ρεθύμνου την Πέμπτη, με τους ανέμους να πνέουν μέχρι και 4 μποφόρ βορειοδυτικοί και τη θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Παραμένει η συννεφιά και την Παρασκευή, αλλά… παραμένουν και οι άνεμοι, αφού θα φτάσουν μέχρι και τα 4 μποφόρ βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι και 27 βαθμούς Κελσίου.

Ενώ, προσοχή δίνεται στους οδηγούς, καθώς το βράδυ της Παρασκευής η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Σάββατο

Με συννεφιά και θερμοκρασία που θα φτάσει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου θα περάσου το Σάββατο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου.

Ενώ, και το βράδυ του Σαββάτου η ορατότητα στους δρόμους θα είναι περιορισμένη.

Κυριακή

Καθαρός θα είναι ουρανός την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Ίδιο θα παραμείνει το καιρικό σκηνικό και τη Δευτέρα στο Ρέθυμνο.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:

Πέμπτη

Μέχρι και τα 6 μποφόρ θα φτάσουν οι δυτικοί άνεμοι στον Άγιο Νικόλαο την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 μέχρι και 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή

Εξακολουθούν να πνέουν μέχρι και 6 μποφόρ οι άνεμοι, οι οποίοι θα στραφούν βορειοδυτικά, με τον ουρανό να έχει μερική συννεφιά και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μέχρι και 28 βαθμούς.

Σάββατο

Λίγα σύννεφα και άνεμοι που θα πνέουν μέχρι και 6 μποφόρ βορειοδυτικοί συνθέτουν το καιρικό «σκηνικό» για το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Αλλάζει το καιρικό σκηνικό την Κυριακή, αφού ο ουρανός θα είναι καθαρός και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, φτάνοντας μέχρι και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα

Τους 32 βαθμούς θα αγγίξει το θερμόμετρο τη Δευτέρα, με τον ουρανό να είναι καθαρός.

Σχόλια