Ειδήσεις

Μετά το "κόκκινο", καθαρή η παραλία της Αμμουδάρας

Κόκκινο «χτύπησε» η ρύπανση σε παραλία της Αμμουδάρας. Τι έδειξαν τα νεότερα αποτελέσματα και κάθε πότε γίνονται έλεγχοι.

Κόκκινο «χτύπησε» η ρύπανση στη Βαγιά Αμμουδάρας μετά τη βλάβη που υπέστη αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΜ λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση και τα λύματα που κατέληξαν στη θάλασσα.

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους και «δικαίωσαν» όσους έλαβαν την απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης αφού αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία. Ωστόσο ευτυχώς τα νεότερα αποτελέσματα ανέτρεψαν το σκηνικό.

Μετά τη ρύπανση, καλά αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Υγειονομικών Επιθεωρητών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας κ.Χαρτοφύλακα που μίλησε στο neakriti.gr«το Σάββατο ελήφθησαν δείγματα από τη ΔΕΥΑΜ που απεστάλησαν σε ιδιωτικά εργαστήρια με τα οποία συνεργάζεται και το αποτέλεσμα έδειξε ότι το νερό είναι μη κατάλληλο για κολύμβηση . Ακολούθησαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έλαβε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τη Δευτέρα και απεστάλησαν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου,  τα οποία ήταν καλά. Έτσι αναμένεται να εκδοθεί απόφαση με την οποία θα επιτρέπεται και πάλι κολύμβηση . Με την απόφαση αυτή θα επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλη την περιοχή καθώς έλεγχοι γίνονται και 200 μέτρα αριστερά και δεξιά του σημείου όπου υπήρξε η ρύπανση".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ;

?

ΔΕΑΥΜ: Τρέχουμε μην ξανασυμβεί

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΑΥ Μαλεβιζίου κ.Σαββάκη «σαν πολίτης και δημότης δεν έχω πρόβλημα να κάνω μπάνιο στην περιοχή. Σαν πρόεδρος ΔΕΥΑΜ όμως δεν μπορώ να πω αν επιτρέπεται η κολύμβηση αλλά εναπόκειται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Όλα οφείλονται στα προβλήματα με την πτώση της τάσης και τη διακοπή , εμείς τρέξαμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά καθώς κάηκαν τα ρελέ. Ψάχνουμε τρόπους να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματασε περίπτωση που ξανασυμβεί και να εξαφανίσουμε τον κίνδυνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: H ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ - PHOTOS

?

?

Ανησυχούν για τα νερά της θάλασσας

Πάντως επειδή εντείνεται η ανησυχία πολλών Ηρακλειωτών οι οποίοι παραδοσιακά εδώ και χρόνια επέλεγαν την Αμμουδάρα για τις βουτιές τους και δεν θέλουν να την «εγκαταλείψουν» λόγω ενός μεμονωμένου περιστατικού ,οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς οι έλεγχοι είναι επαναλαμβανόμενοι ,ανά 15νθήμερο και δεν έχουν δείξει επικίνδυνες τιμές μικροβίων .

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Χαρτοφύλακας «εγώ πάω κανονικά για μπάνιο με την οικογένεια μου στην Αμμουδάρα , δεν πάω μόνο όταν έχουμε ταμπέλα απαγόρευσης (όπως στην προκειμένη περίπτωση συνέβη την Παρασκευή). Αυτό που έχει σημασία είναι να ανταποκρίνονται και να δίνουν σημασία οι λουόμενοι στις οδηγίες που δίνονται,  γιατί το Σάββατο και την Κυριακή πολίτες έκαναν μπάνιο στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά τους ,δίπλα ακριβώς στην ταμπέλα απαγόρευσης!».

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και έχουν κληθεί να δώσουν καταθέσεις όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο μεγαλύτερος φόβος όλων είναι μην επαναληφθεί μελλοντικά ένα ανάλογο «ατύχημα» και πληρώσουν το τίμημα οι όμορφες ακτές της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια