default-image

Κρητικό Επίσκοπο συνάντησε στην Εσθονία ο Γ.Κουράκης

Κρήτη
Κρητικό Επίσκοπο συνάντησε στην Εσθονία ο Γ.Κουράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε τον κ.κ. Μακάριο, τον Ηρακλειώτη Επίσκοπο Χριστουπόλεως και Κοσμήτορα στη Θεολογική Σχολή της Εσθονίας  συναντήθηκε ο  Γιάννης Κουράκης, στον Καθεδρικό ναό της Μεταμορφώσεως στο Ταλίν της Εσθονίας.Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε ζεστό κλίμα και συνομίλησαν για θέματα της Εκκλησίας και την Κρήτη.

Ο Γιάννης Κουράκης βρίσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας ως τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και συμμετέχει στη συνεδρίαση της επιτροπής για το «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ».

  Το θέμα συζήτηση της επιτροπής «ΕNVE» είναι:

 «Η Ενεργειακή Ένωση και η τοπική - περιφερειακή αειφόρος ανάπτυξη. Πολιτικές καθαρής ενέργειας για την ενίσχυση της οικολογικής διάστασης των μικρών και μεγάλων πόλεων και των περιφερειών».

  Ο Γιάννης Κουράκης, μετά το τέλος των συνεδριάσεων της επιτροπής, «ΕNVE»  προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :

   « …Σε μια περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών φαίνεται να αμφισβητεί την ορθότητα των συμφωνιών του Παρισιού και τις αναληφθείσες δεσμεύσεις, όπως επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη διάσκεψη κορυφής της ομάδας των «7», είναι αναγκαίο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδείξει, ότι μπορεί να συνδυάζει την ανάπτυξη, την βιωσιμότητα, και την καινοτομία, ενισχύοντας τον ηγετικό της ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγή

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και πρέπει  να καθοριστεί με σαφήνεια το νόημα «της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ...».

  Ο Γιάννης Κουράκης, κλείνοντας τη δήλωσή του, τόνισε πως :

« …Πράγματι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή, προκειμένου να μπορούν να δημιουργήσουν ενεργό συνείδηση στους πολίτες σχετικά με αυτά τα προβλήματα, αλλά και για να αξιοποιήσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, εμπλουτίζοντας κατά αυτό τον τρόπο τη συζήτηση και προτείνοντας νέες ευκαιρίες.

  Για τον λόγο αυτό, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, κυρίως οι πόλεις και οι μικρότεροι τοπικοί δήμοι, χρειάζονται και αυτές κατάλληλα χρηματοδοτικά μέσα για τις ανάγκες τους, ίσως μικρότερου αλλά σημαντικού ύψους για προγράμματα σε τομείς όπως η ενέργεια, ο δημόσιος φωτισμός, τα απόβλητα και οι μεταφορές …».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News