default-image

Η απόφαση για παραλία Ηρακλείου όπου κατέληξαν λύματα -pics

Κρήτη
Η απόφαση για παραλία Ηρακλείου όπου κατέληξαν λύματα -pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχονται οι αρχές από λουόμενους που θέλουν να ενημερωθούν εάν η παραλία της Βαγιάς στην Αμμουδάρα, όπου κατέληξαν λύματα στη θάλασσα, είναι ασφαλή για κολύμβηση. Σε πρώτη φάση η Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης απαντά ότι απαγορεύεται η κολύμβηση στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα λύματα όπου υπάρχουν πινακίδες , ενώ ασφαλή συμπεράσματα για το μέγεθος της ρύπανσης θα έχουμε πλέον από την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα λύματα κατέληξαν όπως αποκάλυψε το neakriti.gr  το απόγευμα της Παρασκευής στην παραλία σύμφωνα με πληροφορίες λόγω βλάβης στο βιολογικό που προκλήθηκε πιθανότατα από διακοπή στην ηλεκτροδότηση. Άμεσα τοποθετήθηκαν πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης στο σημείο.

Το Λιμεναρχείο Ηρακλείου ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσε για το θέμα την Εισαγγελία, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας , το δήμο Μαλεβιζίου και όλους τους αρμόδιους φορείς.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ

Ελήφθησαν δείγματα από το νερό

Από το νερό ελήφθησαν δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση και στο μεταξύ έχει τοποθετηθεί από το ναυαγοσώστη κόκκινη σημαία που προειδοποιεί για τον κίνδυνο.

Απαγορεύεται η κολύμβηση μέχρι νεοτέρας

Όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ.Καμπάνης μιλώντας στο neakriti.gr «η ρύπανση της θάλασσας σταμάτησε και ήδη αποκαταστάθηκε η λειτουργία του αντλιοστασίου. Στο μεταξύ έχουν μπει πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης  γιατί δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε. Δεν ξέρουμε πόση ποσότητα κατέληξε στη θάλασσα.  Πιθανότατα από τη Δευτέρα να έχουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων .Θα διαφανεί και κατά πόσο θα καθαρίσει το νερό αφού η θάλασσα αυτοκαθαρίζεται και μόνη με την οξυγόνωση και τον κυματισμό».

Το απρόοπτο προκάλεσε απογοήτευση αφού δεκάδες οικογένειες ήθελαν να απολαύσουν τη βουτιά τους στην πολυσύχναστη παραλία και μάλιστα υπό συνθήκες καύσωνα,  αλλά αντ'αυτού συνάντησαν πινακίδες απαγόρευσης καθώς αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News