Ειδήσεις

Προσλήψεις μόνιμων ιατρών σε νοσοκομεία της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη δέκα μόνιμων θέσεων γιατρών του ΕΣΥ με βαθμό Επιμελητή Β’ στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Η έγκριση για την προκήρυξη 10 μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ, διαφόρων ειδικοτήτων, με βαθμό επιμελητή Β΄, ανακοινώθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν οι παρακάτω θέσεις:

1. ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ»

μία (1) θέση Παιδοψυχιατρικής και μία (1) θέση Παθολογικής Ανατομικής,

2. Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

(1) θέση Παθολογικής Ογκολογία, (1) θέση Καρδιολογίας και (1) θέση Ψυχιατρικής,

3. Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

(1) θέση Πυρηνικής Ιατρικής

4. Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

μία (1) θέση Οδοντιατρικής (Γ.Ν. Αγίου Νικολάου) μία (1) θέση Παθολογίας (Γ.Ν. - Κ.Υ. Ιεράπετρας) και μία (1) θέση Νευρολογίας (Γ.Ν. - Κ.Υ. Σητείας)

5. Π.Ε.Δ.Υ. - Κ.Υ. ΧΑΡΑΚΑ

μία (1) θέση Παιδιατρικής.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 επικουρικών Ιατρών στις παρακάτω θέσεις:

1. ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ»

μία (1) θέση Παιδιατρικής, δύο (2) θέσεις Αναισθησιολογίας, μία (1) θέση Καρδιολογίας και μία (1) θέση Ακτινοδιαγνωστικής

2. Γ.Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

μία (1) θέση Ακτινοδιαγνωστικής

3. Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

μία (1) θέση Αναισθησιολογίας και μία (1) θέση Καρδιολογίας

Παράλληλα θα προκηρυχθούν εκ νέου μία (1) θέση Παιδιατρικής στο ΚΥ Περάματος, μία (1) θέση Παθολογίας στο ΓΝ- ΚΥ Ιεράπετρας και μία (1) θέση Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου στο ΠΠΙ Τυμπακίου, η προκήρυξη των οποίων, σε προηγούμενο διαγωνισμό απέβη άγονη.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την πρόσληψη γιατρών γίνεται «καθημερινά πράξη το όραμα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε καθολική και ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες δομές, σε ασφαλή και ποιοτική υγειονομική φροντίδα και σε αξιόπιστες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Δημόσιας Υγείας».

Σχόλια