Ειδήσεις

Μάθετε τα πάντα για Πανεπιστημιακές Σπουδές στην Κύπρο

Σήμερα η Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο Ξενοδοχείο Αστόρια σχετικά με τις ευκαιρίες για Πανεπιστημιακές Σπουδές στην Κύπρο.

Σήμερα η Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο Ξενοδοχείο Αστόρια σχετικά με τις ευκαιρίες για Πανεπιστημιακές Σπουδές στην Κύπρο.

Ενημέρωση για τις ευκαιρίες για Σπουδές στην Κύπρο, θα γίνει σήμερα στις 7:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας 11.

Όπως είναι γνωστό από 10/7-31/7, υποβάλλονται τα μηχανογραφικά για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, για όλους τους εξ Ελλάδος ενδιαφερόμενους.

Στην Ημερίδα θα αναλυθούν τα Τμήματα και οι Σχολές του Κυπριακού Μηχανογραφικού Δελτίου, οι προοπτικές τους καθώς και όλες οι απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες.

Ο σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Απόστολος Κουτρουβέλης και ο εκπροσώπος του Πανεπιστημίου στην Κρήτη Δημήτρης Παπαματθαιάκης μίλησαν στο ράδιο 9.84.

Πέραν του Μηχανογραφικού για τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου,  θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών του μεγαλύτερου σε αριθμό φοιτητών Πανεπιστημίου της Κύπρου, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, των προγραμμάτων σπουδών του (πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά), των υποτροφιών, των συνθηκών αλλά και του κόστους διαβίωσης.

Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, στα πλαίσια της πολιτικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέρει υποτροφίες σε υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα σε πάνω από 100 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και  διδακτορικά προγράμματα σπουδών υψηλής ζήτησης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την Κρήτη μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή στην ιστοσελίδα του Συνεργάτη του Πανεπιστημίου στην Κρήτη.

Το  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο τόσο από τα Υπουργεία Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος, όσο και από τον ΔΟΑΤΑΠ ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ, προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα όλων των βαθμίδων.

Ως ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές υψηλού επιπέδου σε όλες τις ειδικότητες μεγάλης ζήτησης όπως Ιατρικής (6ετής αλλά και 4ετής κύκλος για κατόχους πρώτου πτυχίου), Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικών,  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Φυσικοθεραπείας, Παιδαγωγικής, Επιστήμης Αθλητισμού (Γυμναστικής), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Μουσικής, Χορού κλπ.

Τα προγράμματα Ιατρικής, Νομικής, Φαρμακευτικής, Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής, έχουν καταστεί από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τους φοιτητές από την Ελλάδα, με αντιστοιχία και ισοτιμία των προγραμμάτων σπουδών προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και με δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων  πτυχιούχων στον Δικηγορικό. Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο της πόλης που επιθυμούν στην Ελλάδα, αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντίστοιχα.

Πέραν αυτών, είναι σημαντικό να τονισθεί πως απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν τη δυνατότητα, να εγγραφούν απ' ευθείας σε προχωρημένο εξάμηνο, αξιοποιώντας τη μεταφορά πιστωτικών μονάδων από τα κοινά τους μαθήματα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει φοιτητικά διαμερίσματα κοντά στη Πανεπιστημιούπολη για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών που παρακολουθούν με φυσική παρουσία, φοιτητική λέσχη για τη σίτισή τους καθώς και μια σειρά άλλων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών του.

Συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει σε προγράμματα κινητικότητας / ανταλλαγής φοιτητών (π.χ. ERASMUS) σε συνεργασία με περισσότερα από 400 και άλλα πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Πέρα από τις αναγνωρισμένες προπτυχιακές σπουδές το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει και υψηλού επιπέδου  εξ αποστάσεως μεταπτυχιακές σπουδές.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση γίνεται με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και σύγχρονων μοντέλων σχεδιασμού μάθησης.

Αναπόσπαστο μέρος της προσέγγισής του Πανεπιστημίου στο σχεδιασμό των εξ αποστάσεως μαθημάτων είναι η δέσμευση του Ιδρύματος να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους φοιτητές, ώστε να αναπτύξουν ανώτατου επιπέδου δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, προβληματισμού και επίλυσης προβλημάτων.

Στην παρουσίαση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που θα γίνει στην εκδήλωση, θα αναλυθούν και όλα τα αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται εξ αποστάσεως.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με το Τμήμα Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου, στην Λεωφ. Μεσογείων 265, Νέο Ψυχικό, 15451, Αθήνα, τηλέφωνο 801 100 2345 ή 210 674829, greece.admissions@unic.ac.cy ή με το Γραφείο Συνεργάτη στην Κρήτη στα τηλέφωνα 801 11 88 0 88 (από σταθερό / αστική χρέωση) ή 698 50 53 300 (από κινητό), unic.crete@gmail.com.

Σχόλια