default-image

Στο νοσοκομείο 12 προσφύγοπουλα με τις μητέρες τους

Κρήτη
Στο νοσοκομείο 12 προσφύγοπουλα με τις μητέρες τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται δώδεκα προσφυγόπουλα που επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό σκάφος που κατέπλευσε χθες στο Λιμάνι της Σούδας μεταφέροντας συνολικά 130 πρόσφυγες.

Κλιμάκιο γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του νοσοκομείου Χανίων και των Γιατρών του Κόσμου εξετάζουν από χθες τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της παλιάς ηλεκτρικής ενώ το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές.

Στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται από χθες το μεσημέρι δώδεκα προσφυγόπουλα ηλικίας από μηνών έως δεκατεσσάρων ετών που ταξίδευαν με τις οικογένειες τους με το τουρκικό ιστιοπλοϊκό που εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα

να πλέει ακυβέρνητο 28 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακρωτηρίου Χανίων.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι μεταφέρονται στη Σούδα οι 130 πρόσφυγες. Γιατροί της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Χειρουργικής, εξέτασαν αρκετούς ενήλικες οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους στο Κλειστό Γυμναστήριο της παλιάς Ηλεκτρικής.

Στην παλιά ηλεκτρική βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί δερματολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου και των Γιατρών του Κόσμου ενώ τα παιδιά παραμένουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων.

Την ίδια ώρα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση ενώ σε συνεργασία με την Αστυνομία ξεκίνησε η διαδικασία της ταυτοποίησης. Οι πρόσφυγες μεταφέρονται κατά ομάδες στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή , καταμετρήθηκαν 130 πρόσφυγες ενώ συνελήφθησαν τρεις Ουκρανοί ηλικίας 42, 28 και 53 ετών για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, έκθεση και εγκληματική οργάνωση. Το ιστιοφόρο σημαίας Τουρκίας κατασχέθηκε όπως επίσης ένας μικρός φορητός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, μία μονάδα σκληρού δίσκου  και ένα USB.  

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News