default-image

Ζουν το μαρτύριο της σταγόνας ενώ ο υδράργυρος ανεβαίνει

Κρήτη
Ζουν το μαρτύριο της σταγόνας ενώ ο υδράργυρος ανεβαίνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διψάει το Ηράκλειο, ενώ τρία χρόνια πριν ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, χαρακτήριζε ως προσωπικό του στοίχημα την σε 24ωρη βάση κανονική υδροδότηση όλου του δήμου.

Τώρα τα αποθέματα νερού είναι στα όρια και το καλοκαίρι προβλέπεται δραματικό, την ώρα που ο καύσωνας έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του και το θερμόμετρο αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς κελσίου σε πολλές περιοχές.

Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται, με δεκάδες πολίτες να αντιμετωπίζουν έναν πραγματικό εφιάλτη. Μεγάλοι σε ηλικία ακόμη και μικρά ζουν σε τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Οι περιοχές που ζουν ένα μαρτύριο

Μεσαμπελιές, Βασιλιές, Φορτέτσα, Άγιος Ιωάννης Κνωσσού, Καλού, Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα, Κυπαρίσι, οι περιοχές που είναι στο κόκκινο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ, Νίκο Φακουρέλη, τα αποθέματα νερού είναι οριακά στο Ηράκλειο, πίεση δεν υπάρχει , με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα περιοχές του Ηρακλείου. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος η ΔΕΥΑΗ κινείται στην κατεύθυνση να τοποθετηθεί ακόμα μία γεώτρηση στις Βασιλιές, ενώ το πρόβλημα θα αντιμετωπίζεται με διακοπές σε κάποιες περιοχές ώστε άλλες περιοχές να έχουν νερό.

Οι τριτοκοσμικές εικόνες που κατέγραψε η κρήτη τιβι είναι αποκαλυπτικές. Οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς νερό, νοικοκυρές παλεύουν με μπουκάλια και κουβάδες που γεμίζουν από τη βρύση του νεκροταφείου για να τηρήσουν τη στοιχειώδη υγιεινή.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News