default-image

Στην Κρήτη με τουρκικό ιστιόφορο πρόσφυγες - video, photos

Κρήτη
Στην Κρήτη με τουρκικό ιστιόφορο πρόσφυγες - video, photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά μεταφέρθηκαν οι 105 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους και 12 γυναίκες και 3 παιδιά που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο εντοπίστηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Χανίων.

Οι πρόσφυγες είχαν προορισμό την Ιταλία, τρεις εκ των οποίων είναι οι διακινητές ουκρανικής καταγώγης. Τέσσερις από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Σούδας από πλοίο της Frontex το οποίο συνόδευε σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς κι ένα ακόμη πλωτό με άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού.

Στο λιμάνι της Σούδας περίμεναν λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας στα οποία επιβιβάστηκαν οι μετανάστες καθώς και κινητή μονάδα παιδιών και νεογνών του Χαμόγελου του Παιδιού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΡΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές της Κρήτης τα ξημερώματα οπότε και ειδοποιήθηκαν  μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 ότι  σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες έπλεε ανοιχτά της Σούδας.

Το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ένα φορτηγό πλοίο, πλοίο της FRONTEX  και του λιμενικού.

Ήδη έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες τοπικές αρχές για την περαιτέρω διαδικασία που απαιτείται ενώ αφού ρυμουλκηθεί αναμένεται το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News