default-image

Νοσοκομείο χωρίς κεντρικό κλιματισμό εν μέσω καύσωνα

Κρήτη
Νοσοκομείο χωρίς κεντρικό κλιματισμό εν μέσω καύσωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, καθώς δεν λειτουργούν τα επιδαπέδια κλιματιστικά εξαιτίας προβλημάτων στις σωληνώσεις του κλιματισμού, με συνέπεια η αγανάκτηση να "χτυπά κόκκινο" σε ασθενείς, προσωπικό, γιατρούς και εργαζομένους.

Λόγω της υπερθέρμανσης 11 χώρων στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, γιατροί αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων την Παρασκευή 30 Ιουνίου μετά τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου και για κάθε μέρα, μέχρις ότου βρεθεί λύση στο ζήτημα, με την τοποθέτηση κλιματιστικών.

Η μη λειτουργία των κλιματιστικών οφείλεται σε αστοχία των σωληνώσεων του συστήματος κλιματισμού, με τη διοικήτρια να δηλώνει ότι έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες για τη προκήρυξη του έργου, ύψους 80.000 ευρώ.

Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και μέχρις ότου εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κάνει λόγο για ολιγωρία της διοίκησης στο φλέγον αυτό θέμα, το οποίο όπως είπε έγινε γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ενώ παράλληλα καυτηριάζει την ανακοίνωση της διοίκησης η οποία ζητά τη κατανόηση των πολιτών για τον ανεπαρκή όπως αναφέρει κλιματισμό των χώρων.

Πέρα από τους ανεμιστήρες, η διοίκηση προσπαθεί να εξεύρει προσωρινή λύση μέσω της προμήθειας φορητών κλιματιστικών, εξέλιξη ωστόσο η οποία σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων δεν λύνει πλήρως το πρόβλημα καθώς όπως εκτιμά αρκετοί χώροι θα παραμείνουν ακάλυπτοι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News