default-image

Η ΟΡΕΣΤΕΙΑ "ανεβαίνει" από το Καλλιτεχνικό Σχολείο

Κρήτη
Η ΟΡΕΣΤΕΙΑ "ανεβαίνει" από το Καλλιτεχνικό Σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου επιλέγει να παρουσιάσει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου στο πλαίσιο του μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το σχολείο, η επιλογή της Ορέστειας δεν είναι τυχαία. Η παράσταση που θα «ανέβει» από το Καλλιτεχνικό σχολείο είναι αποτέλεσµα της διαθεµατικής µελέτης που πραγματοποίησαν  και οι τρεις ειδικότητες του σχολείου, καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σχετικά µε την εξέλιξη της παρουσίασης της τραγωδίας στο χρόνο και την αλληλεπίδραση µεταξύ των «Σχολών» της.

Αποτελούμενη από τρεις τραγωδίες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τις τρεις επικρατέστερες «Σχολές Τραγωδίας». Το πρώτο μέρος ονομάζεται «Αγαμέμνων», το δεύτερο «Χοηφόρες» και το τρίτο «Ευμενίδες».

Για τα τρία αυτά μέρη χρησιμοποιήθηκαν μεταφράσεις του Ιωάννη Γρυπάρη για τον «Αγαμέμνονα» και τις «Χοηφόρες», ενώ για τις «Ευµενίδες» επιλέχθηκε η µετάφραση του Κ. Μύρρη (καθ. Κώστα Γεωργουσόπουλου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μουσική και τα τραγούδια είναι πρωτότυπες συνθέσεις του µουσικού του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου Αργύρη Μαρούδα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζηδάκις» και ώρα 21.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News