default-image

Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Κρήτη
Παρέμβαση Κ. Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρεμβάσεις σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής προκαλεί πλέον η αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι στα Χανιά.

Μετά την καθυστερημένη απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού στο αίτημα για χαρακτηρισμό της παλιάς Μεραρχίας ως νεότερο μνημείο, που ήρθε όταν πια είχε κατακυρωθεί ο διαγωνισμός εκμίσθωσης των κτιρίων , στο θέμα παρεμβαίνει με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενώ λοιπόν θα περίμενε κάποιος μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού να προχωρήσουμε γρήγορα στα επόμενα βήματα, το Υπουργείο Πολιτισμού, που επί 14 χρόνια ανέχεται την κατάληψη, θυμήθηκε τώρα να ζητήσει το αυτονόητο: τον χαρακτηρισμό του κτηρίου ως μνημείου. Κάτι που φυσικά επιφέρει τη μη έκδοση οικοδομικής άδειας έως ότου ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Με τον τρόπο αυτό το Πολυτεχνείο καθίσταται όμηρος της γραφειοκρατίας».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Νέα Δημοκρατία, θα στηρίξουν το Πολυτεχνείο Κρήτης στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει την περιουσία του ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του ενάντια στην εκμίσθωση των κτιρίων:

«Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε το Πολυτεχνείο Κρήτης να αξιοποιήσει την περιουσία του προς όφελος του ιδρύματος. Και δεσμεύομαι πως όταν γίνουμε Κυβέρνηση θα μπει οριστικό τέλος σε αυτά τα φαινόμενα».

«Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση εγκλωβισμένη στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, αλλά και στην «αγάπη που δεν κρύβεται» για τις ομάδες του αντιεξιουσιαστικού χώρου, δημιουργεί προσκόμματα προσπαθώντας να καθυστερήσει το έργο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο τέλος η λογική, η νομιμότητα και το κράτος δικαίου θα επικρατήσουν».

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Να αρθούν τα εμπόδια για την αξιοποίηση της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς με ερωτήσεις που κατέθεσαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης , ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου .

Στο μεταξύ, ομάδα υποστήριξης της αξιοποίησης της περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης με την ονομασία «Ώρα αποφάσεων - Χανιά, όπως Ελληνικό» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Οι αντιδράσεις, χωρίς περιεχόμενο και, κυρίως, χωρίς ρεαλιστική αντιπρόταση, απαξιώνουν την δημόσια περιουσία, στερούν πόρους από την Παιδεία και καταργούν το αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος. Άρα είναι βαθιά αντιλαϊκές. Το παράδειγμα όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και του τρόπου αξιοποίησης των αξιόλογων και ιστορικών κτιρίων τους, οφείλει να μεταφερθεί και στη χώρα μας, όπως έχει ήδη συμβεί με το Ιμαρέτ στην Καβάλα».

Η Ώρα αποφάσεων σημειώνει ακόμη ότι «Τα εμπόδια, που προσπαθεί η κυβέρνηση να προβάλει, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, παραπέμπουν στην επιχείρηση "όχι στο Ελληνικό" "όχι σε κάθε επένδυση".»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News