default-image

Επιστολή των Ενεργών Πολιτών για σοβαρά ζητήματα της πόλης

Ηράκλειο
Επιστολή των Ενεργών Πολιτών για σοβαρά ζητήματα της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή επιστολή στέλνουν οι Ενεργοί Πολίτες στον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό για το βασικό πρόβλημα του κυκλοφοριακού και τις ρυθμίσεις στην πόλη. Παράλληλα, η Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες αποστέλλει επιστολή και στη ΔΕΥΑΗ για τα θέματα υδροδότησης που έχουν προκύψει στις περιοχές του Ηρακλείου.

Όσον αφορά στην ανοιχτή διαβούλευση προς τον Δήμαρχο για τα κυκλοφοριακά θέματα, η επιστολή αναφέρει:

«Με ανακοίνωση σας, από τις 22-6-2017 (επισυνάπτετε), ενημερώνετε για πέντε αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που άπτονται κυκλοφοριακών θεμάτων και ρυθμίσεων στην πόλη μας και ορίζετε την έναρξη 10ήμερης διαβούλευσης.

Μέχρι και σήμερα 29-06-2017 (έβδομη από το δεκαήμερο) δεν έχουν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου, οι προτάσεις της επιτροπής κυκλοφορίας που κατατίθενται προς διαβούλευση. (κατατίθεται αντίγραφο της ιστοσελίδας).

Επειδή τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και οι αποφάσεις θα πρέπει να εκφράζουν τα δημοτικά συμφέροντα, σε ευρύτερο πλαίσιο, και να μην είναι προειλημμένες, θεωρούμε ότι η διαβούλευση θα πρέπει να είναι ουσιαστική και κυρίως να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Τα μηνύματα, δεν φαίνεται να είναι καλά, διότι ακόμα και η τυπική διαδικασία της διαβούλευσης δεν φαίνεται να υλοποιείται σωστά. Σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες αλλαγής, τροποποιήσεων κυκλοφοριακών θεμάτων πρέπει να είναι σύμφωνες με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και για το οποίο θα υπάρχει συνεχής έλεγχος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες»

Οι Ενεργοί Πολίτες, την ίδια ώρα, θέτουν και κάποια ερωτήματα προς τη ΔΕΥΑΗ υπ' όψιν του Προέδρου κ. Φακουρέλη:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται συνεχή και σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε πολλές περιοχές της πόλης μας. Το πρόβλημα της παρατεταμένης ή και συχνής διακοπής στην υδροδότηση συνιστά και αυτά από την πλευρά τους θέμα δημόσιας υγείας . Επειδή διατυπώνετε δημόσια τον προβληματισμό σας για την κατάσταση της υδροδότησης και τον επόμενο μήνα σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε , απαντώντας στα παρακάτω ερωτήματα μας :

· Υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού ;

· Υπάρχουν βλάβες που δημιουργούν τα προβλήματα τροφοδοσίας και είναι δύσκολη ή και χρονοβόρα η αποκατάσταση τους ;

· Η φετινή κατανάλωση είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και δεν είμαστε προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση τους;

· Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση για τις νέες γεωτρήσεις που είχατε εξαγγείλει;

· Σε τι άμεσες ενέργειες θα προχωρήσετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή δύσκολη κατάσταση»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News